Mattias Hallgren

Mattias hallgren
Djupblå: Lake Atitlan, Guatemala silhuett av vulkaner på blå sjö

Har jobbat med resor sedan: 2008. Då sa en reseledare till mig: ”Nämen, är du här igen? Ska du inte börja jobba med oss istället för att vara gäst hela tiden?” och på den vägen är det! Under många år jobbade jag som reseledare med ett svenskt/franskt bolag som sysslar med aktiv semester där jag även var kollega med vår egen underbara Eja. Och nu är vi arbetskamrater på Escape!

Det bästa med jobbet: Människorna jag möter! Därtill att få dela med sig till andra av mina egna erfarenheter och upplevelser är bland det bästa jag vet. Att möta både nya och återse gamla gäster gör varje resa unik vilket varför detta jobb är så härligt.

Drömresa: Alltid nästa resa… Det finns så många destinationer att besöka och varje gång jag läser/ser/hör om en ny destination så blir jag nyfiken och vill utforska den platsen. Därför är nästa resa alltid den jag drömmer om.

Gillar även: Mat! Att utforska den lokala matkulturen är alltid en viktig del av resandet för mig. Oavsett om det är fine dining på en stjärnkrog eller att smita in på en liten lunchrestaurang och beställa samma som grannbordet utan att veta vad det blir! Har till och med åkt halva jorden runt bara för att återvända till vissa restauranger.

Dold talang: Den kan jag ju inte berätta här, då är den ju inte dold längre :-)

Tre tips till våra resenärer:

  1. Våga! Våga testa någon ny destination, någon ny maträtt eller göra något annorlunda. Vem vet, det kan ju faktiskt bli jättebra med något okänt och nytt.
  2. Gå på restauranger dit ”locals” går.
  3. En tunn vind/regnjacka tar liten plats men kan göra gigantisk skillnad.