Vandring och cykling bortom det vanliga

Pilgrimsvandring

Ung backpackerpilgrim som står på Obradeiro-torget (torget) - huvudtorget i Santiago de Compostela.

Många är de som pilgrimsvandrat till Santiago de Compostela i Spanien med oss, en av livets måste-upplevelser. Våra pilgrimsresor är fria från härbärgen och tung packning: vi har förbokat bra hotell, stärkande måltider och bagagetransport. Du vandrar på egen hand utan guide eller grupp och får bra kartor och information samt servicenummer att ringa vid behov. Läs mer om pilgrimsvandring längst ner på sidan.

«Jag är nöjd med att jag genomfört min vandring och det var mycket speciellt att gå leden med folk från hela världen. Det blir en positiv, ofta ordlös, gemenskap.»

Camino de Santiago

Den franska leden (så kallad eftersom den börjar i Frankrike) går från St-Jean-Pied-de-Port vid Pyrenéernas fot och genom det spanska inlandet. Leden passerar tjurrusningens Pamplona, vindistriktet Rioja, sevärda León samt ett pärlband av uråldriga byar som bjuder på små överraskningar i form av gotiska katedraler, medeltida valvbroar, vingårdar och värdshus.

«Hela arrangemanget var klanderfritt! Hotellen höll god standard, personalen var överallt tillmötesgående och servicesinnade, maten riklig och god, bagagetransporterna mellan hotellen fungerade perfekt. Jag riktar ett stort och varmt tack till Prima för vad jag har upplevt!»

Vanliga frågor