Femstjärnig safarilodge i orörd natur

Safari på Sebatana Lodge i Sydafrika

Välkommen till Sebatana Lodge i Waterberg, strax utanför Johannesburg i norra Sydafrika. På denna guldkantade safariresa bor du i en bekväm och modern bungalow på 5-stjärniga Sebatana Rhino Lodge. På lodgen njuter såväl par som barnfamiljer av allt från svalkande pool och jacuzzi till bar och restaurang med bekväm förstklassig helpension. I avskildhet och lyx – mitt i den sydafrikanska bushen med djurliv och naturupplevelser alldeles utanför grinden.

Ditt livs safariupplevelse vid Sebatana Lodge

Detta är en exklusiv safariresa till ett privat reservat utan allmän tillgång som ger dig och ett begränsat antal gäster tillgång till en unik och personlig upplevelse. Du bor mitt i ett malariafritt paradis med unika naturupplevelser som dessutom bjuder dig på ditt livs safariupplevelse genom Sydafrikas rikaste populationer av djurliv. Här och i angränsande områden finns 75 olika däggdjur samt mer än 300 olika fågelarter att upptäcka. Med våra populära utflyktstillval på safariresor ges chans att se The Big Five – noshörning, lejon, leopard, afrikansk elefant och afrikansk buffel.

Varierat utflyktsprogram med sydafrikanska guldkorn

Safariresan inkluderar ett rikt safariprogram. Varje safaritur är magisk och sker både i tidiga morgontimmen, med chans att se de vilda djuren på nära håll på väg till matplats och vattenhål, men även i skymningstid. Se solen sakta går ner över bergen i en kaskad av röda och orange färger, mitt i det storslagna afrikanska landskapet!

Utflykter som ingår:

Fyra fotosafaris med öppen safarijeep för att få bästa sikt och fotomöjligheter

En härlig champagnebrunch i bushen

En guidad vandring till fots i reservatet

Intressanta och tankeväckande besök på Apartheidmuséet som ger kunskap i landets kultur och historia

Boka tillval på safariresan och skräddarsy din egen drömsemester:

Mellan aktiviteterna finns det tid att koppla av och njuta i lodgens lounge-, pool- och barområde. På safariresan till Sebatana Lodge har du även tillgång till en rad tillval; kompletterande utflykter med kunniga lokala guider som ytterligare berikar din vistelse med unika upplevelser. Allt från nischade Big Five-safaris eller kittlande nattsafaris med middag under stjärnorna till kulturell afton med introduktion till sydafrikanska seder, bruk, sång, dans och spännande mat.

Upplev våra safariresor i Sydafrika och investera i ett minne för livet!

5-stjärnig lodge

Helpension

4 Fotosafaris & 1 bush-vandring ingår

Malariafritt område

Avresor

 • 2024-10-24
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 24.495,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

 • 2025-01-16
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 23.657,-

  Från: Köpenhamn, Stockholm

 • 2025-02-27
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 23.657,-

  Från: Köpenhamn, Stockholm

 • 2025-10-23
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 23.657,-

  Från: Köpenhamn, Stockholm

Höjdpunkter

Johannesburg

Lodgen

Rated 5 stars

Sebatana Rhino Lodge

Du bor i en av endast 12 bekväma och modern bungalows på 5-stjärniga Sebatana Rhino Lodge.
På lodgen finns bland annat wifi, pool, bar och restaurang. Varje dag ingår frukost, lunch och middag samt kaffe/te.

Rummen är utrustade med:
Två sängar som står tillsammans men lätt dras isär till två separata sängar
Takfläkt och luftkonditionering
Kylskåp (minibar) – Betalas vid utcheckning
Kassaskåp
Hårfön
Ficklampa
Liten veranda med ett par stolar
1 adapter

Sebatana Lodge är kontantfri; alla köp registreras på rummet och betalas med kort sista dagen vid utcheckning.

Vart åker man för bäst safariupplevelse? Sebatana Lodge!

Program

7 frukostar, 7 luncher och 7 middagar inkluderad

Tillvalsutflykter

Bokas och betalas på plats (kan ej förbokas). Priserna är ungefärliga och kan ändras av lodgen utan förvarning. Det finns ingen platsgaranti. Avgångstiderna på utflykterna kan justeras något beroende på årstid.

Lodgen ger halva priset på utflykterna för barn 0-11 år.

Vuxet manligt lejonanseende på grusvägen inuti den Kruger nationalparken, Sydafrika. Panthera Leo i naturmiljö. Lejonet är en del av de populära Big Five. Soluppgångsljus. Sidovy.

Dag 4 Halvdagssafari "Big five"

Ingår inte

Idag finns chansen att uppleva de berömda Big-5-djuren i den vackra afrikanska bushen. Vi kommer att utforska ett av de största och mest varierande privata reservaten i Sydafrika med mer än 40.000 hektar av naturliga och vackra omgivningar, skyddat av UNESCO. Här har vi möjlighet att hitta mer än 50 olika däggdjur, inklusive lejon, elefant, leopard, noshörning och buffel. Förutom dessa Big Five har vi också chansen att se några av de sällsynta och mer unika djuren som brun hyena, cheeta, vildhundar och mer än 300 olika slags fåglar. Observera att vi aldrig kan garantera att vi kommer att se ”the Big Five” då det rör sig om vilda djur - men det späder på spänningen.

I privata reservat finns det omfattande begränsningar för hur många gäster som kan besöka området per dag, vilket ger kunderna en exklusiv och intim upplevelse med natur och vildmark i perfekt balans. Sebatana är en aktiv delägare i detta unika reservat och stolt över att arbeta inom en sådan banbrytande miljö. Förutom parkpersonalen finns också ett stort antal volontärer som arbetar och forskar. Resultaten delas öppet med olika nationalparker och reservat över hela landet och utanför landet.

135 euro per person

Middag under stjärnorna Sebatana Lodge

Dag 4 Nattsafari med middag under stjärnorna

Ingår inte

I skymningen, när solen går ner över den afrikanska bushen, lämnar vi lodgen och ger oss ut på nattsafari. Det är en spektakulär upplevelse att se hur bushen förändras och hur ett helt annat djurrike träder fram. Nattsafarin sker i öppna safarijeepar där vi använder kraftfulla spotlights. Här får vi använda alla våra sinnen – och i synnerhet ögon och öron, när spotlightsen plötsligt belyser ett par ögon som reflekteras i ljuset. Under safarins gång viskar vår guide olika information om djuren vi stöter på här mitt i natten. Har vi tur så kan vi upptäcka djur som vi vanligtvis inte ser på dagen, till exempel; leopard, ökenlo, galago, piggsvin, jordpiggsvin. Tystnaden är ett kännetecken för den afrikanska bushen, den kan vara lite kuslig och plötsligt låter det som om bushen ”gråter”. Det blir garanterat ett minne som etsar sig fast för alltid. Efter den spännande resan genom bushen återstår kvällens höjdpunkt då vi stannar vid ”Flintstone Cave”, där vi möts av ljuset från eldstaden. Kocken harförberett en härlig trerätters middag som serveras på vackra dukade bord. Att sitta i mörkret med eldstaden som enda ljuskälla och avnjuta en god middag med tillhörande vin är verkligen en upplevelse man minns. Efter middagen fortsätter safarituren genom bushen. Vin till middagen ingår.

75 euro per person

Utflykt Sebatana Lodge

Dag 5 Afrikansk afton

Ingår inte

Afrikansk afton där du får möjlighet att uppleva hur den afrikanska befolkningen en gång bodde, och ibland fortfarande gör. Här erbjuds en extraordinär möjlighet att få en historisk inblick i den afrikanska kulturen och livsstilen, som är spännande på många sätt. Smaka på unik afrikansk mat och dryck samtidigt som du introduceras till dess olika seder och bruk. På många sätt bör vi avundas den afrikanska kulturens sätt att leva, i synnerhet deras värderingar och deras respekt för varandra. Den afrikanska befolkningen uttrycker sig ofta genom sång och dans. Denna kväll får vi besök av barn och unga vuxna som visar upp dans och gamla traditioner, som de stolt håller kvartrots kolonialtidens försök till förändring. Dansarna är alla en del av en stiftelse som arbetarför att bevara lokala traditioner och kultur. Vin till middagen ingår.

65 euro per person

Big Five Sebatana Lodge

Dag 6 Pilanesberg National Park med "Big five"

Ingår inte

Pilanesberg National Park är den tredje största nationalparken i Sydafrika och ligger ca 3 timmars bilresa från lodgen. Detta är en heldagstur som startar mycket tidig morgon med buss och vi kommer åter i tid till en sen middag på lodgen. Vi åker genom pittoreska bergsformationer, som utvecklats under årtusenden och som sträcker sig genom 600 km av det afrikanska landskapet. Vid ankomst till parken sätter vi oss i safarijeeparna och kör genom det massiva området. Under tiden delar guiden med sig av sina kunskaper om de olika vilda djuren. Samtliga fordon i parken har ständig radiokontakt, vilket ger oss omedelbar info om vart och när någon ser en flock djur så att vi snabbt kan ta oss dit. Samarbetet mellan bilarna ger oss en hög sannolikhet att få uppleva de vilda djuren. Pilanesberg National Park är ett vackert område beläget i ett vulkaniskt landskap. Dess imponerande bergsformationer och öppna slätter är hem för ett brett spektrum av antiloper och en av världens största populationer av den utrotningshotade vita noshörningen. I Pilanesberg finns möjlighet att se ”the Big Five” – lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard. Dessutom finns här giraffer, flodhästar, geoparder, 300 fågelarter och mycket mer. Observera att vi aldrig kan garantera att vi kommer att se ”the Big Five” då det rör sig om vilda djur - men det späder på spänningen. Lunch ingår på utflykten.

160 euro per person

Big Five Sydafrika

Dag 8 Halvdagssafari "Big five"

Ingår inte

Idag finns chansen att uppleva de berömda Big-5-djuren i den vackra afrikanska bushen. Ett afrikanskt Eden, beläget i Waterberg som gränsar till Sebatana. Detta område ligger i ett av de få UNESCO-skyddade områdena i världen och i sig en fantastisk upplevelse med det vackra landskapet. Vi kommer att utforska en av de största och mest varierande privata reservaten i Sydafrika med mer än 16.000 hektar av naturrika och vackra omgivningar. Med den mäktiga Mokolo-floden som väver sig genom landskapet och här har vi möjlighet att hitta mer än 60 däggdjur och mer än 250 fågelarter, inklusive lejon, elefant, leopard, noshörning och buffel. Denna otroliga ekologiska biologiska mångfald erbjuder en unik djurlivs- och naturupplevelse i en "bevarande först"-metod där alla turistintäkter går till positiva bevarandeinsatser. Sebatana är stolta över att erbjuda exklusiv och unik tillgång till detta område för våra gäster. Eftersom den berömda Mokolo-floden strömmar genom området och vi tar oss tid för ett naturskönt stopp där våra guider kommer att servera några förfriskningar och lämna tid för några fotografiska tillfällen med flodens magiska bakgrund.

135 euro per person

Buck with game vehicle gondwana

Utflyktspaket

Ingår inte

Fyra tilläggsutflykter till paketpris:

 • En av halvdagsutflyterna med Big 5
 • Nattsafari med middag under stjärnorna
 • Afrikansk afton
 • Pilanesberg National Park

349 euro per person

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg till Johannesburg t/r inkl. incheckat bagage
 • Transfer flygplats – lodgen t/r
 • 7 nätter på Sebatana Rhino Lodge
 • Helpension från middag dag 2 till frukost dag 9
 • Kaffe/te
 • Wifi (varierande kvalitet)
 • 4 fotosafaris i öppen safaribil
 • 1 Guidad bushvandring
 • Välkomstdrink och infokväll
 • Besök på Apartheidmuséet på hemresedagen
 • Engelsktalande guider

Detta ingår inte

 • Tilläggsutflykter (dessa köps till på plats)
 • Dryck
 • Eventuella hälsotest som krävs för att komma in i Sydafrika
 • Dricks

Liknande resor