Femstjärnig safarilodge i orörd natur

Safari på Sebatana Lodge i Sydafrika

Välkommen till Sebatana Lodge i Waterberg, strax utanför Johannesburg i norra Sydafrika. På denna safariresa bor du i en bekväm och modern bungalow på 5-stjärniga Sebatana Rhino Lodge. På lodgen njuter såväl par som barnfamiljer av allt från svalkande pool och jacuzzi till bar och restaurang med bekväm förstklassig helpension. I avskildhet och lyx – mitt i den sydafrikanska bushen med djurliv och naturupplevelser alldeles utanför grinden.

Ditt livs safariupplevelse vid Sebatana Lodge

En safariresa till ett privat reservat utan allmän tillgång som ger dig och ett begränsat antal gäster tillgång till en exklusiv och personlig upplevelse. Du bor mitt i ett malariafritt paradis med unika naturupplevelser som dessutom bjuder dig på ditt livs safariupplevelse genom Sydafrikas rikaste populationerna av djurliv. Här och i angränsande områden finns 75 olika däggdjur samt mer än 300 olika fågelarter att upptäcka. Med våra populära utflyktstillval på safariresor ges chans att se The Big Five – noshörning, lejon, leopard, afrikansk elefant och afrikansk buffel.

Varierat utflyktsprogram med sydafrikanska guldkorn

Safariresan inkluderar ett rikt safariprogram. Varje safaritur är magisk och sker både i tidiga morgontimmen med chans att se de vilda djuren på nära håll på väg till matplats och vattenhål men även i skymningstid. Se solen sakta går ner över bergen i en kaskad av röda och orange färger, mitt i det storslagna afrikanska landskapet!

Utflykter som ingår:

Fyra fotosafaris med öppen safarijeep för att få bästa sikt och fotomöjligheter

En härlig champagnebrunch i bushen

En guidad vandring till fots i reservatet

Intressanta och tankeväckande besök på Apartheidmuséet som ger kunskap i landets kultur och historia

Boka tillval på safariresan och skräddarsy din egen drömsemester

Mellan aktiviteterna finns det tid att koppla av och njuta i lodgens lounge-, pool- och barområde. På safariresa till Sebatana Lodge har du även tillgång till en rad tillval; kompletterande utflykter med kunniga lokala guider som ytterligare berikar din vistelse med unika upplevelser. Allt från nischade Big Five-safaris eller kittlande nattsafaris med middag under stjärnorna till kulturell afton med introduktion till sydafrikanska seder, bruk, sång, dans och spännande mat.

Upplev våra safariresor i Sydafrika och investera i ett minne för livet!

Helpension på Lodgen ingår

4 Fotosafaris & guidad vandring

Malariafritt område

5* Safari Lodge

Avresor

 • 2023-11-02
  10 dagar

  Slutsåld

  Pris från 22.990,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

 • 2023-12-28
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 31.995,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

 • 2024-02-29
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 20.990,-

  Från: Stockholm

 • 2024-04-04
  10 dagar

  Lediga platser

  Pris från 22.990,-

  Från: Köpenhamn, Stockholm

Höjdpunkter

Johannesburg

Sebatana Lodge hotellrum

Rated 5 stars

Sebatana Rhino Lodge

Du bor i en bekväm och modern bungalow på 5-stjärniga Sebatana Rhino Lodge.
På lodgen finns bland annat wifi, pool, bar och restaurang. Varje dag ingår frukost, lunch och middag, samt kaffe/te.

Rummen är utrustade med:
2 sängar som står tillsammans men dras lätt isär till 2 separata sängar
Takfläkt och luftkonditionering
Kylskåp (minibar) – Betalas vid utcheckning
Safety box – Gratis
Hårfön
Ficklampa
Liten veranda med ett par stolar
1 adapter

Kontantfri Lodge

Sebatana Lodge är kontantfri, alla köp registreras på rummet som betalas sista dagen vid utcheckning.

Rum

På lodgen finns endast 12 bungalows.

Program

7 frukostar, 8 luncher och 7 middagar inkluderad

Tillvalsutflykter

Bokas och betalas på plats.

Escape Travel förbehåller rätten att ändra i utflyktsprogrammet vid påverkan utanför Escape Travel´s kontroll såsom väder,
lokala prishöjningar och fullbokade avgångar. Observera att avgångstiderna på utflykterna kan justeras något beroende på årstid.


Vuxet manligt lejonanseende på grusvägen inuti den Kruger nationalparken, Sydafrika. Panthera Leo i naturmiljö. Lejonet är en del av de populära Big Five. Soluppgångsljus. Sidovy.

DAG 4 SÖNDAG HALVDAGSSAFARI ”BIG FIVE”

Ingår inte

Idag är det en chans att uppleva de berömdaBig-5-djuren i den vackra afrikanska bushen. Vikommer att utforska en av de största och mestvarierande privata reservaten i Sydafrika medmer än 40.000 hektar av naturrika och vackraomgivningar. Detta område ligger i ett av defå UNESCO-skyddade områdena i världen ochi sig en fantastisk upplevelse med det vackralandskap. Här har vi möjlighet att hitta mer än50 olika däggdjur, inklusive Lejon, elefant, Leopard, Noshörning och Buffel.Förutom Big-5 har vi också chansen att senågra av de sällsynta och mer unika djuren somBrun Hyena, Cheetas, Vildhundar m.m och merän 300 olika slags fåglar. I privata reservat finns det omfattandebegränsningar för hur många gäster som kanbesöka området på daglig basis, vilket ger kunderna en exklusiv och intim upplevelse mednatur och vildmark i perfekt balans.Sebatana är en aktiv delägare i dettaunika reservat och stolt över att arbetainom en sådan banbrytande miljö. Förutom parkpersonalen finns också ett stort antalvolontärer som arbetar och forskar. Resultaten delas öppet med olika Nationalparker ochreservat över hela landet och utanför landet.

PRIS 135 EURO PER PERSON

Middag under stjärnorna Sebatana Lodge

DAG 5 SÖNDAG NATTSAFARI MED MIDDAG UNDER STJÄRNORNA

Ingår inte

I skymningen, när solen går ner över den afrikanska bushen, lämnar vi lodgen och ger oss ut på nattsafari. Det är en spektakulär upplevelse att se hur bushen förändras och hur ett helt annat djurrike träder fram. Nattsafarin sker i öppna safarijeepar där vi använder kraftfulla spotlights. Här får vi använda alla våra sinnen – och i synnerhet ögon och öron, när spotlightsen plötsligt belyser ett par ögon som reflekteras i ljuset. Under safarins gång viskar vår guide olika information om djuren vi stöter på här mitt i natten. Har vi tur så kan vi upptäcka djur som vi vanligtvis inte ser på dagen, till exempel; leopard, ökenlo, galago, piggsvin, jordpiggsvin. Tystnaden är ett kännetecken för den afrikanska bushen, den kan vara lite kuslig och plötsligt låter det som om bushen ”gråter”. Det blir garanterat ett minne som etsar sig fast för alltid. Efter den spännande resan genom bushen återstår kvällens höjdpunkt då vi stannar vid ”Flintstone Cave”, där vi möts av ljuset från eldstaden. Kocken harförberett en härlig trerätters middag som serveras på vackra dukade bord. Att sitta i mörkret med eldstaden som enda ljuskälla och avnjuta en god middag med tillhörande vin är verkligen en upplevelse man minns. Efter middagen fortsätter safarituren genom bushen. Vin till middagen ingår.

75 EURO PER PERSON

Utflykt Sebatana Lodge

DAG 5 MÅNDAG AFRIKANSK AFTON

Ingår inte

Afrikansk afton där du får möjlighet att uppleva hur den afrikanska befolkningen en gång bodde, och ibland fortfarande gör. Här erbjuds en extraordinär möjlighet att få en historisk inblick i den afrikanska kulturen och livsstilen, som är spännande på många sätt. Smaka på unik afrikansk mat och dryck samtidigt som du introduceras till dess olika seder och bruk. På många sätt bör vi avundas den afrikanska kulturens sätt att leva, i synnerhet deras värderingar och deras respekt för varandra. Den afrikanska befolkningen uttrycker sig ofta genom sång och dans. Denna kväll får vi besök av barn och unga vuxna som visar upp dans och gamla traditioner, som de stolt håller kvartrots kolonialtidens försök till förändring. Dansarna är alla en del av en stiftelse som arbetarför att bevara lokala traditioner och kultur. Vin till middagen ingår.

65 EURO PER PERSON

Big Five Sebatana Lodge

DAG 6 TISDAG: PILANESBERG NATIONAL PARK”BIG FIVE”

Ingår inte

Pilanesberg National Park är den tredje största nationalparken i Sydafrika och ligger ca 3 timmars bilresa från lodgen. Detta är en heldagstur som startar mycket tidig morgon med buss och vi kommer åter i tid till en sen middag på lodgen. Vi åker genom pittoreska bergsformationer, som utvecklats under årtusenden och som sträcker sig genom 600 km av det afrikanska landskapet. Vid ankomst till parken sätter vi oss i safarijeeparna och kör genom det massiva området. Under tiden delar guiden med sig av sina kunskaper om de olika vilda djuren. Samtliga fordon i parken har ständig radiokontakt, vilket ger oss omedelbar info om vart och när någon ser en flock djur så att vi snabbt kan ta oss dit. Samarbetet mellan bilarna ger oss en hög sannolikhet att få uppleva de vilda djuren. Pilanesberg National Park är ett vackert område beläget i ett vulkaniskt landskap. Dess imponerande bergsformationer och öppna slätter är hem för ett brett spektrum av antiloper och en av världens största populationer av den utrotningshotade vita noshörningen. I Pilanesberg finns möjlighet att se ”the Big Five” – lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard. Dessutom finns här giraffer, flodhästar, geoparder, 300 fågelarter och mycket mer. Observera att vi aldrig kan garantera att vi kommer att se ”the Big Five” även om möjligheterna finns. Lunch ingår på utflykten.

160 EURO PER PERSON

Big Five Sydafrika

DAG 8 TORSDAG HALVDAGSSAFARI ”BIG FIVE”

Ingår inte

Idag är det en chans att uppleva de berömda Big-5-djuren i den vackra afrikanska bushen. Ett afrikanskt Eden, beläget i Waterberg som gränsar till Sebatana. Detta område ligger i ett av de få UNESCO-skyddade områdena i världen och i sig en fantastisk upplevelse med det vackra landskapet. Vi kommer att utforska en av de största och mest varierande privata reservaten i Sydafrika med mer än 16.000 hektar av naturrika och vackra omgivningar. Med den mäktiga Mokolo-floden som väver sig genom landskapet och här har vi möjlighet att hitta mer än 60 däggdjur och mer än 250 fågelarter, inklusive Lejon, elefant, Leopard, Noshörning och Buffel. Denna otroliga ekologiska biologiska mångfald erbjuder en unik djurlivs- och naturupplevelse i en "bevarande först"-metod där alla turistintäkter går till positiva bevarandeinsatser. Sebatana är stolta över att erbjuda exklusiv och unik tillgång till detta område för våra gäster. Eftersom den berömda Mokolo-floden strömmar genom området och vi tar oss tid för ett naturskönt stopp där våra guider kommer att servera några förfriskningar och lämna tid för några fotografiska tillfällen med flodens magiska bakgrund.

135 EURO PER PERSON

Pris och information

Detta ingår

•Flyg från Stockholm/Göteborg – Johannesburg t/r:

◦1 incheckad väska + 1 handbagage

•Transfer flygplats – boende t/r

•7 nätter på Sebatana Rhino Lodge ★★★★★ inkl:

• Helpension fr om middag dag 2 till frukost dag 9

• Kaffe/te

◦Wifi (varierande kvalité)

•4 fotosafari i öppen safaribil i Sebatana reservatet varav:

◦Fotosafari 1: Gamedrive i området med besök vid observationsdäck

◦Fotosafari 2: Gamedrive i området

◦Fotosafari 3: Gamedrive i området med ”Champagnebrunch” vid paviljongen på Leopold Rock

◦Fotosafari 4: Gamedrive i området med ”Champagne” och solnedgång över Sunset Rock

•Guidad vandring i bushen med fokus på den lokala floran och faunan

•Välkomstdrink och infokväll

•Besök på Apartheidmuséet på hemresedagen

•Engelsktalande guider

Detta ingår inte

Utflykter och safaris utöver dagsprogrammet (dessa köps till på plats)

Dryck ingår ej, om inte annat anges

Eventuella hälsotest som krävs för att komma in i Sydafrika

Dricks

TILLVALSUTFLYKTER

På plats erbjuds en rad olika tillvalsutflykter, bland annat safaris där du har möjlighet att se ”The Big Five”.

BRA ATT VETA


Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter hemresan från Sydafrika. Du ska minst två tomma sidor i passet till stämplar och passet ska vara maskinläsbart. Det krävs inget visum till Sydafrika för vistelser under 90 dagar

Malariafritt område Området som vi vistas i under denna resa är fritt från malaria.

Vaccinationer Angående vaccinationer så är det inte några krav men man rekommenderar stelkramp (difteri) samt Hepatit A. Hör med din vaccinationscentral om uppdaterade krav och rekommendationer.