Bjärehalvön, Sverige Vin, spa, vandring och trädgårdar

Aktiv konferens i Skåne

vandring-sydkusten

De två halvöarna Bjäre och Kulla är som gjorda för en aktiv konferensresa. De rofyllda omgivningarna med vingårdar, ekologiska jordbruk, gårdsbutiker, konsthantverkare och caféer liknas ibland med både Toscana och Provence. Här vandrar vi på oskånska höjder med kullar och dramatiska klippor som stupar i havet. Desto mer skånskt blir det till bords: go mad, mye mad o mad i rättan tid! Vi bekantar oss också med den spännande, knoppande vinodlingen och smakar av de törstsläckande vinerna efter vandringen. Vi kan också besöka välkända Sofiero Slott och trädgård strax norr om Helsingborg och Norrvikens trädgårdar i närheten av Båstad. Flera av våra hotell har högklassiga Spa-anläggningar och givetvis fina konferensfaciliteter.

Höjdpunkter

  • Hisnande vacker natur
  • Trevliga Båstad och Torekov
  • God mat och Skånes knoppande vinodling
  • Sofieros och Norrvikens trädgårdar
  • Topphotell med Spa

Aktivitetsförslag

Vandring till Hovs Hallar

Hovs Hallars mäktiga klippor kan nås antingen från Båstad eller från Torekov. Från Båstad passerar vi Norrvikens trädgårdar där vi kan ta en fika. Sista delen vandrar vi på höjd med strålande utsikt över havet.

Från Torekov börjar vi gärna med en rundvandring i den charmiga badorten med sin berömda morgonbrygga innan vi går norrut. Vi passerar fornminnet Gröthögarna och det lilla fiskeläget Norrebrohamn innan vi når Hovs Hallar.

Väl framme vid gör vi en tur ner till stranden där den kända schackscenen i Bergmans Det sjunde inseglet spelades in.

Vandring till Kullens fyr

Vi böjar i mysiga Mölle och vandrar västerut på Kullabergs norra sida. Det är ett dramatiskt landskap med branta sluttningar och fina vyer. Målet är Kullens fyr längst ute på halvön. Strålande utsikt över Öresund och spännande grottor väntar oss. Sedan går vandringen österut på södra sidan där vi gör ett stopp på Ransviks Café. Sedan följer vi kusten tillbaka till Mölle. En fin avslutning som verkligen har allt en vandrare önskar. After hike på Krukmakeriet i Mölle som har ett skönt café.

Vandring på Kullaberg med Arilds vingård

Vi vandrar längs kusten förbi små fiskelägen som Rekekroken och Svanhall till Skäret där vi gör en avstickare till kända Flickorna på Skäret med kaffe och kakor. Sedan fortsätter vi mätta och nöjda till pittoreska Arild där vi kan belöna oss med ett intressant besök på Arilds vingård, en av Sveriges proffsigaste. Vi får en guidad rundvisning och smakar på flera av deras viner.

Vejby vingård

På Bjärehalvön ligger en av Skånes mest intressanta små vinproducenter. Man gör vin enligt antika metoder i georgiska qvevris, ett unikum i Sverige!

Hotell

Rated 4 stars

Hotel Skansen

Hotel Skansen i Båstad är en upplevelse att besöka året om. Hotellet ligger fantastiskt med havet, den finkorniga sandstranden och kallbadhuset på ena sidan och centercourten, kyrkan och Köpmansgatans små butiker på den andra. Med panoramafönster åt havet och Bjäresmaker i köket vilar här en särskild atmosfär som får dig att lätta en aning. Hotel Skansen har lockat badgäster till nordvästra Skåne sedan slutet av 1800-talet och traditionen fortsätter med den nybyggda spaavdelningen som erbjuder varma bad ute och inne, ett kallbadhus 60 meter ut i havet, infinity pool, exklusiva spabehandlingar och gym. Från den varma bastun kan du blicka ut över Kattegatt och svalka dig med ett dopp i havet.

Konferensavdelningen på hotellet är också imponerande med 26 mötesrum, en festvåning med havsutsikt och en stor eventgalleria. Rummen på Hotel Skansen är fräscha och finns i olika storlekar och utföranden, något för alla smaker.

Rated 4plus stars

Hotell Torekov

Torekov Hotell ligger mitt i naturen, nära havet på idylliska Bjärehalvön i nordvästra Skåne. Hotellet har 54 rum och 5 konferensrum i olika storlekar. Hotellets personliga lilla spa och välrenommerade restaurang Bistron sätter extra guldkant på vistelsen. Under 2019 gjordes stora investeringar och hotellets gäster kan idag njuta av fler och förbättrade spafaciliteter, ett nytt bastuhus, en stor härlig lounge, en nybyggd konferenslokal och nydesignade hotellrum.

Rummen är vackert inredda med naturnära material och sköna detaljer och har en personlig ombonad känsla. Alla rum har egen terrass med utemöbler, välutrustat badrum, strykbräda, strykjärn, hårtork, platt-TV, gratis Wi-Fi, luftkonditionering m.m.

Torekov Hotell är miljömärkt av Svanen och certifierat av Svenska Möten.