Chamonix, Frankrike Ett äventyrligt konferensresmål

Aktiv konferens vid Mont Blanc

Photo Dan Kullberg till Prima Travel familjen Magnusson vandrar med Anna Hj‰lmsson p bilderna 
Bildr‰ttigheter 2 Âr frÂn 20 Aug 2019-20 Aug 2021.

Byt ut höghus mot tornande berg och låt oss ordna en oförglömlig konferens mitt i Europas maffigaste massiv. Ni flyger direkt till Geneve och har sedan en kort transfer till Chamonix, alpinismens huvudstad och en kosmopolitisk blandning av skidåkare, vandrare, gourmander och livsnjutare. Här bjuds det på mysigt alpina hotell och mängder av högklassiga restauranger. Flera av oss som jobbar med Escape bor i Chamonix och vi har prövat allt som denna legendariska alport har att erbjuda.

Höjdpunkter

  • Frisk bergsluft
  • Franska matupplevelser
  • Vandring för alla nivåer
  • Lift upp på Mont Blanc
  • Högklassigt Spa
  • Vi kan Chamonix!

Aktivitetsförslag

Vandring Les Aiguilles Rouges

Vi värmer upp med en promenad längs floden och genom byn, bort till Flégère där vi tar liften. Uppe på 1877 meter över havet följer vi den södra balkongstigen genom naturreservatet Les Aiguilles Rouges. Vi föreslår en picknick vid någon av sjöarna Lac de Cheserys eller Lac Blanc, till en alldeles fantastisk utsikt över Grand Jorasses och Mer du Glace. Stora utsikter inspirerar till stora idéer!

Lift till Aiguille du Midí

Ett måste när man är här är att ta kabinen upp till en av Frankrikes mest berömda upplevelser – Aiguille du Midí, 3842 möh. Utsikten härifrån slår det mesta och toppen av Mont Blanc känns overkligt nära. På vägen ner kan vi hoppa av vid mellanstationen och göra en vacker och behaglig vandring över till Montenvers, där man kan se hur en av Europas största glaciärer har sjunkit under de senaste decennierna. Man kan även gå in i en grotta i själva glaciären. Sista biten ner till dalen åker vi det pittoreska lilla Montenvers-tåget.

QC Terme Chamonix

Denna lilla familjeägda, italienska kedja är känd för sina sublima Spa-upplevelser. Vackra QC Terme Chamonix byggdes för bara några år sedan och här kan man slappna av på riktigt. Ingen medarbetare behöver tvingas in i de över 3000 kvadratmetrarna bassänger, bad och behandlingar att skämma bort er med. Gör som de gamla romarna och diskutera viktigheter i ångbastun!

Pröva E-mtb

Första gången man susar fram på en elassisterad mountainbike över mjuka stigar är en uppenbarelse! Så roligt har det inte varit att cykla sedan man var liten. Vi har cyklat varenda stig i Chamonix-dalen och väljer ut det som passar er bäst – från slätt grus till naturstigar. Efteråt lockas man att flanera bland butikerna där världens alla sportmärken finns representerade och vi utmanar dig att inte få med något nytt hem!