Amsterdam, Nederländerna En av Europas mysigaste huvudstäder med sina kanaler, broar och kullerstensgator

Konferensresa Amsterdam

Bro över kanalen i Amsterdam

Att Amsterdam ofta omnämns som en av Europas absolut mysigaste städer är inte förvånande. Staden bjuder på oerhört vackra byggnader och kanaler som slingrar sig mellan stadskärnans kullerstensgator och broar. Du tar dig enklast fram till fots men du kan också prova leva som en äkta holländare, hyra cykel och upptäcka Amsterdams alla hörn och kanter på två hjul.

Amsterdam är en väldigt kulturell stad och stolt innehavare av upp till 50 olika museer, så den som vill lära sig något nytt om både europeisk kultur och landet i sig kommer ha dagarna fulla.

Här finns även ett stort utbud av trevliga restauranger, pubar, caféer och fartfyllda nattklubbar i olika stilar och med influenser från många olika länder. Du kan välja att äta riktigt lyxigt på exklusiva restauranger likväl som smaka på äkta nederländsk kultur och beställa en billig korv eller strömming i närmsta kiosk.

I Nederländerna är det öl som gäller och i Amsterdam har du ofta möjlighet att beställa in ett glas med husets egenbryggda dryck. Du som föredrar shoppingrundor framför kulinariska upplevelser kommer heller inte bli besviken på Amsterdam.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Eden Hotel Amsterdam

Utsikt över floden Amstel och rummen så vackra att du kanske aldrig vill lämna. Att bo på det 2021 renoverade 4-stjärniga superior Eden Hotel Amsterdam är en garanti för att du ska må bra.

Eden Hotel Amsterdam ligger vid floden i Centrum, en stadsdel i Amsterdam med bra shopping. Rijksmuseum och Anne Franks hus tillhör de kulturella höjdpunkterna,

Det här hotellet har en reception som är öppen dygnet runt, en concierge och rumservice för att göra din vistelse ännu trevligare. Här finns även en härlig restaurang.