Gdansk, Polen Där varje gata viskar historia

Konferensresa Gdansk

Gdansk är en pärla vid Östersjökusten i Polen, fylld av spännande historia och färgstarka upplevelser. Genom seklerna har staden haft en mångfacetterad historia. Den har tidigare varit tysk och en självständig stadsrepublik. Anfallet mot Westerplatte i Gdansk (Danzig) var en av de första striderna i andra världskriget och markerade starten på den största konflikten i världshistorien.

Staden var en viktig hamnstad i det medeltida Hansans förbund och bjuder nu besökare på en mix av kultur och strandliv. Ta en promenad genom den pittoreska gamla stan med sina pastellfärgade hus och imponerande arkitektur. Kika på den ikoniska Kranporten, en gammal medeltida port som en gång hanterade lastningen av fartyg. Gdansk bjuder på en perfekt mix av historia, kultur och soliga stränder - en destination som har något för alla smaker!

Höjdpunkter

Gdańsk

Exempel på hotell

Rated 4 stars

IBB Hotel Dlugi Targ

IBB Hotel Gdańsk ligger i Gdańsk, 70 meter från Neptunusfontänen. Här erbjuds boende med bar, privat parkering och kasino. Hotellet har en restaurang och en 24-timmarsreception och erbjuder rumsservice samt gratis WiFi i alla utrymmen. Familjerum går att boka.

I rummen finns eget badrum och vissa rum har även en sittgrupp.

Varje morgon serveras en frukostbuffé på IBB Hotel Gdańsk.

I närheten av boendet hittar du populära sevärdheter som Långa torget, rådhuset och Gröna porten. Närmaste flygplats är Gdańsks flygplats Lech Wałęsa, som ligger 17 km från IBB Hotel Gdańsk.