Krakow, Polen En av Europas finaste sagostäder

Konferensresa Krakow

Stad, människor, torn, byggnader

Krakow är idag en blomstrande universitetsstad med en avslappnad och välkomnande atmosfär. Det, tillsammans med alla sevärdheter och de låga priserna, har gjort att turister från hela Europa börjat resa till Krakow. Torget Rynek Glowny är stadens hjärta och en given samlingsplats. Börja gärna med en kopp kaffe på någon av uteserveringarna här innan du ger dig ut på sightseeing bland de hundratals kyrkorna, de många vackra medeltidsbyggnaderna och slotten med sina spiralformade torn. Är det shopping som lockar behöver du inte heller bli besviken. I Krakow finns det gott om butiker av alla slag, från souvenirer till exklusiva märkesbutiker. Missa heller inte den livliga söndagsmarknaden i de judiska kvarteren Kazimierz.

I Krakow äter du gott och förhållandevis billigt. Här finns många bra restauranger och massor av caféer och barer som går från små och mysiga till stora och trendiga. Inte minst tack vare alla studenter bjuder staden också på stora möjligheter för dig som vill ut och roa dig under din resa till Krakow. Nattklubbar och diskotek hittar du lite överallt när skymningen börjar lägga sig över staden.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Galaxy Hotel

Beläget i Krakow centrum, är Galaxy Hotel den perfekta utgångspunkten för att utforska Krakow och dess omgivningar. Stadens sjudande och spännande centrum ligger bara 3 km bort. Detta boende ligger i närheten av populära attraktioner som Centrum Medicover, Galeria Kazimierz Shopping Plaza, Gastromedica Medical Centre.

Detta hotell har ett fullständigt spa, en inomhuspool och en restaurang. Här ingår wi-fi i allmänna utrymmen. Här finns dessutom bland annat ett fitnesscenter (öppet dygnet runt), en bar/lounge och en snackbar/deli.