Meliá Vallaitana, Benidorm Spanien Ultimata lyxhotellet som har något för alla i det oerhört vackra Costa Blanca

Konferensresa Meliá Vallaitana

Hotellområdet på Melia Villaitana med pooler och golfbanor, Melia Villaitana, Alicante, Spain

Meliá Villaitana ligger vackert beläget bland berg och golfbanor med fantastisk utsikt över Gran Bahia-bukten vid Costa del Sol. De spanska arkitekterna Andres och Juan Carlos Piñeiro har utgått från traktens traditionella byggnader och skapat en resort som liknar en liten pittoresk spansk by. Resultatet är en mysig atmosfär med bland annat en piazza med flera olika restauranger och flera olika poolområden, den största med en konstgjord sandstrand.

På hotellet finns två högklassiga 18-håls golfbanor, padel- och tennisbanor, professionellt gym och ett fint spa. Utbudet av restauranger, barer och uteliv är enormt i närliggande Benidorm som på senare år fått en ansiktslyftning. Villaitana ligger strax norr om Alicante, endast en dryg halvtimma från flygplatsen.

Det nybyggda fotbollscentret håller extremt hög standard med två naturgräsplaner av allra högsta kvalitet. Många av Europas storklubbar har besökt Villaitana de senaste åren, vilket säger mycket om kvaliteten på boende och mat.

Konferensdelen på hotellet är väl tilltagen med 17st mötesrum i olika storlekar. Personalen är väldigt vana stora konferensgrupper och events, både nationella och internationella.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4plus stars

Meliá Villaitana

Hotel Meliá Villaitana är ett fyrstjärnig högklassig resort med ett lyxigt spa, utomhuspooler med en konstgjord strand, två golfbanor designade av Jack Nicklaus samt padel- och tennisanläggning. Hotellet ligger med fantastisk utsikt över Gran Bahía-bukten, strax norr om Alicante.

På Villaitana finns sex restauranger med olika inriktningar och en bar vid poolen som serverar enklare matträtter. Hotellet är byggt som en traditionell medelhavsby med 25 enskilda byggnaderna i typisk arkitektstil.

De stora rummen har egen balkong eller terrass, satellit-tv, AC, vattenkokare och eget badrum med hårtork.

Meliá Villaitana är också ett välutrustat konferenshotell med stor vana av internationella konferensgrupper.