New York, USA Välkommen till "The Big Apple"

Konferensresa New York

Flygfoto över Manhattans skyline på kvällen, New York, USA

Fler än 40 miljoner turister besöker årligen New York, en av de mest välbesökta städerna i världen. Det är även den folkrikaste staden i USA, med över åtta miljoner invånare.

New York ligger vid Hudsonflodens mynning i delstaten New York. Staden består av fem stadsdelar, boroughs, som är ganska olika varandra och har sin unika karaktär och kultur: Queens, Manhattan, Bronx, Brooklyn och Staten Island.

New York är en storstad med ett pulserande nattliv, känd som ”staden som aldrig sover”. New York kallas även för ”the Big Apple” och det är en världsstad med globalt inflytande inom ekonomi, media, politik, utbildning och mode.

Det är en mångkulturell stad och i princip alla folkgrupper i världen är representerade. Den som tycker om att testa ny mat och ta del av andra kulturer kan uppleva en spännande resa till New York.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

The New Yorker Wyndham Hotel

Klassiskt hotell där bland andra John F Kennedy, Mohammad Ali och Jennifer Hudson har checkat in. Hotellet är välkänt i New York och ligger i Midtown, endast ett kvarter från Madison Square Garden. I närheten finns Times Square, Pennsylvania Station och shoppinggatan 34th Street.

Rummen har gratis Wi-Fi, satellit/kabel-TV, AC, kaffe- och tekokare samt mörkläggningsgardiner. Vissa sviter har utsikt över Empire State Building.

Det finns ett stor konferensanläggning på hela 23.000m2 med konferensrum i alla önskade storlekar.