Porto, Portugal

Konferensresa Porto

Porto är beläget i norra Portugal och har en rik historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Staden grundades av de romerska kejsarna som en viktig handelsplats längs floden Douro. Porto har sedan dess haft en betydande ekonomisk och kulturell roll i landet.

En av stadens mest berömda sevärdheter är katedralen, den byggdes under 1100-talet och är ett imponerande exempel på romansk arkitektur. En annan populär destination är bokhandeln Lello, känt för sin vackra interiör och för att vara en av de vackraste bokhandlarna i världen.

Porto är också känt för sina vackra parker och trädgårdar, som Jardim do Morro och Parque da Cidade. Här kan besökare njuta av en avkopplande promenad och beundra stadens grönskande oaser.

När det kommer till mat och dryck är Porto hem för den kända portvinet, som produceras i de omgivande Vinho Verde-regionerna. Besökare kan prova en mängd olika sorter och lära sig mer om vinets historia på en av stadens många portvinskällare.

Sammanfattningsvis är Porto en stad som är fylld av historia, kultur och enastående sevärdheter. Oavsett om du är intresserad av arkitektur, mat eller bara vill njuta av stadens vackra omgivningar, kommer Porto definitivt att imponera på dig.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Hotel Carris Porto Ribeira

Hotel Carris Porto Ribeira hälsas du välkommen med god atmosfär och utsikt över Dourufloden. Den gästfria personalen ger dig en trevlig och personlig service.

Detta trivsamma hotell är inrett i en historisk byggnad och ägarna har verkligen lyckats bevara charmen i de gamla eleganta omgivningarna. Man har också tillfört moderna faciliteter och det kan du bland annat uppleva i de bekväma och ljusa rummen. Flera erbjuder en vacker utsikt över Dourofloden och några erbjuder privat balkong/terrass. Hotellets trevliga atmosfär och eleganta dekoration upplevs speciellt på Restaurante Forno Velho, där du kan njuta av det goda köket under de varsamt välbevarade stenvalven. På hotellets charmiga tapasbar kombineras en avslappnad atmosfär med några av Portugals bästa viner.

Hotellet ligger i hjärtat av Portos historiska centrum och endast 100 meter från det historiska torget, Ribeira. Här råder en härlig stämning och du kan välja mellan en mängd restauranger och caféer. På andra sidan floden ligger stadsdelen Vila Nova da Gaia, där alla berömda Portvinshus ligger. Den vackra promenaden över den ikoniska bron, Ponte Luis I, tar endast 15 minuter.