Budapest, Ungern Pärlan vid Donau

Konferensresa Budapest

Ungrarna är stolta över Budapest, och det kallas ofta för glädjens stad och Östeuropas Paris. Med tiden har många upptäckt denna huvudstads förträfflighet. Stadens fantastiska musiktraditioner lever och mår bra. Den improviserade gatu- och restaurangmusiken och utmärkta operaproduktioner kompletterar varandra.

Enastående arkitektur, spännande historia, god mat, myllrande nattliv och shopping. Detta är kärnan i Budapest. "Pärlan vid Donau" är norsk och de vackra historiska byggnaderna, står i stor kontrast till det moderna stadslivet. Staden är känd för sin arkitektur, men först när du är här förstår du varför: Spektakulära monument som riksdagen, Fiskerbastionen och Matthiaskyrkan är en fröjd för ögonen och en skön uppvärmning tills du bekantar dig med stadens livliga restaurang och nattliv. I Budapest kan vi erbjuda våra resenärer kulturupplevelser som en rundtur i världens största parlament, ångande badtunnor, mysiga gator och gränder, ungersk mat som är en blandning av asiatiska, tyska, franska, italienska och slaviska mattraditioner samt vingårdar strax utanför stadskärnan. Med över 1000 barer och nattklubbar, 800 olika restauranger och en uppsjö av sluttande bakgårdar förvandlade till "ruinpubar", är Budapest en fest för gastronomer, vare sig du vill smaka hantverksöl från ett lokalt bryggeri eller äta på restauranger med Michelinstjärnor. (Budapest har totalt 6 och kommer återigen att vara värd för den årliga europeiska kvalificeringen 2022.)

Väl framme i Budapest kan du också göra ett besök i den lilla konstnärsstaden Szentendre. Staden – som bara ligger en kort halvtimmes tågresa från Budapest – är en idyllisk medeltida stad med roliga interiörer och ett stort urval av antikviteter. Handeln i själva Budapest är också mycket charmig. Antingen gör du det i den 100 år gamla försäljningshallen eller så väljer du de moderna butikerna på den stora shoppinggatan Vaci Ucta.Men inte minst förbinder du Ungern och Budapest, med en spännande och rik historia. Från äldre historia med nomader från Asien (hunerna) och invasionen av Osmanska riket, till nyare historia med nazistregimen under andra världskriget och som en del av de kommunistiska östblocksnätterna där, har Ungerns historia mycket att erbjuda.

Kombinera en spännande resa med bra kollegor med en konferens eller mötesaktivitet i anpassade mötesrum.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Mercure Budapest Korona Hotel

Mercure Budapest Korona ligger i hjärtat av staden och är lämpligt för både affärs- och fritidsresenärer.

Våra välutrustade mötesrum är idealiska för evenemang med upp till 300 deltagare. I vår Winestone Restaurant kan du smaka på unika lokala viner och autentisk mat.

Hotellet erbjuder luftkonditionerade rum med Wi-Fi. Skäm bort dig själv och välj en av våra sviter med Privilege-tjänster och fantastisk utsikt över Nationalmuseet.

Rated 5 stars

Corinthia Hotel Budapest

Corinthia Hotel Budapest, en symbol för elegans och storhet i hjärtat av Budapest sedan 1896, levererar lyx och service på alla nivåer. Denna imponerande byggnad renoverades noggrant när Corinthia Hotels förvärvade den 2003 och dess charmiga historia lyser igenom med hisnande inredning och ett restaurerat spa från 1800-talet.

Vart och ett av de vackert utformade rummen balanserar perfekt känslan av storslagen överflöd och sublim komfort. Med fyra matställen är varje palett tillgodosedd och det finns också två barer, perfekta för drinkar före eller efter middagen.