Sliema, Malta Värme året om, kultur, shopping, kristallklart vatten och bra träningsmöjligheter

Malta

Solig dag med blå himmel över hamnen i Valetta, Maltas huvudstad

Ögruppen Malta ligger allra längst söderut i Europa, på samma breddgrad som Tunisiet. Malta består av tre hvudöar: Malta, Gozo och Comino och har totalt 400.000 invånare. Med fantastiskt soligt väder, vidsträckta stränder, ett sjudande nöjesliv och 7.000 år av intressant historia finns det en hel del att se och göra. Malta är ön med solsken året om och ett härligt klimat med en medeltemperatur på ca 20 grader. De maltesiska öarna bjuder på en fantastisk färgrikedom: Medelhavets azurblåa färg, den milda honungsfärgade kalkstenen som är kännetecknande för arkitekturen, och den klara himlen. Vart du än kommer väntar en unik historisk plats. Tempel, palats, katedraler och fästningar tillhandahåller en historia så levande att du nästan kan känna den.
För simgrupper finns en högklassig utomhus 50-metersbassäng på gångavstånd från våra hotell i Sliema. För fotbollslag finns både natur- och konstgräsplaner på kort bussavstånd.

Helpension

Pris från 6990 kr

Simning

Maltas universitet förfogar över ett väldigt fint simcenter med en uppvärmd utomhus 50-metersbassäng, 25-metersbassäng med hopptorn, sportbutik, mötesrum och omklädningsrum. 50-meterspoolen har 8 banor och är utrustad med med startsensorer och and touch-time plattor av IOC standard.

Fotboll

Maltas fotbollförbunds anläggning ligger mitt på ön bredvid nationalstadion och har flera väldigt fina naturgräsplaner, ca 15-20min transfer från hotellet.
Det finns också en fin konstgräsplan med utsikt över havet, dit tar det ca 10min med buss.

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Bayview Hotel

Fyrstjärniga Bayview Hotel ligger med härlig utsikt över hamnen och Maltas huvudstad Valetta, endast 15 minuters promenad från Sliemas centrum. Från hamnen kan du kan ta båtturer runt Malta, berömda ön Gozo eller Valletta. Maltas internationella flygplats ligger bara 9 km bort.
Bayview Hotel har en väldigt trevlig takpool med fantastisk utsikt över havet. Även från spacentret är det havsutsikt, där finns inomhuspool, behandlingar och gym. På hotellet har de också ett sällskapsrum med bland annat biljardbord.
Rummen är ljusa och fina med eget badrum, satellit-tv och AC. Vissa rum har balkong och havsutsikt.
Det är gångavstånd till Malta Universitets fina utomhus 50-metersbassäng.