Monte Gordo, Algarve, Portugal Helt komplett idrottscenter i den portugisiska solen

Monte Gordo, Algarve

Sportcentret från ovan med kusten och hotellen på stranden i bakgrunden, blå himmel, Atlanten, Monte Gordo, Portugal

Monte Gordo ligger på Algarvekusten, längst söderut i Portugal och råder härligt varmt klimat året runt. Februari - maj är perfekt tid för träningsläger med lagom temperatur och ett lugnt och behagligt tempo innan turistsäsongen sätter igång.
Sportcentret är otroligt fint och erbjuder träningsmöjligheter för samtliga friidrottsgrenar, natur- och konstgräsplaner för fotbollslag samt inomhus 25- och 50-meters bassäng för simläger. För friidrottar finns även möjlighet att träna de flesta grenarna inomhus vid behov.
Boende sker på bra hotell vid Monte Gordos fina sandstrand. Alla hotellen ligger på kort cykelavstånd från träningsanläggningen. Vi inkluderar cykelhyra i våra träningspaket.

Helpension

Pris från 5990 kr

Höjdpunkter

Friidrott

Faciliteterna för friidrottsträning innefattar alla grenar. Inne på stadion finns 8 polytanbanor, 4 sandgropar för längdhopp/tresteg, 2 höjdhoppställningar, 2 stavhoppställningar, 2 ansatsbanor för spjut, kulstötningsring samt kastbur för slägga och diskus. I övrigt finns välutrustade gym, medecinskt center, pressrum och bar.
Inomhus finns 4st 80-meters löparbanor, sandgrop för längdhopp/tresteg, höjdhopp, stavhopp, kulstötningsring, mötesrum, labratorium, audiovisionrum, uppehållsrum med mera.
På utsidan av stadion finns bland annat tre ansatsbanor för spjut, kastområde för diskus och slägga, löparspår, löparbana med lutning.

Simning

Simanläggningen har två inomhusbassänger, en 25-meters med 8 banor och en 50-meters med tre banor. Båda är 2,0 - 2,2 meter djupa. Det finns även gym, pressrum, omklädningsrum och läktare för 240 personer.

Fotboll

Två fina naturgäsplaner (100x65m) och en konstgräsplan (126x70m) med elljus finns utanför friidrottstadion.

Hotell

Rated 4 stars

Yellow Praia Monte Gordo

Yellow Praia Monte Gordo har vi använt för idrottsgrupper i över 20 år. Hotellet ligger endast 100 meter från den fina sandstranden och det är bara 45 minuters transfer från Faros flygplats.
Hotellet har bubbelpool, bastu, inomhuspool och ett modernt gym. På utsidan finns ett fint poolområde med bar. Hotellets rymliga restaurangen har servering både inomhus och utomhus och specialiserar sig på rätter från trakten. Flera fina golfbanor finns i området.
Allar rum på Yellow Praia Monte Gordo har satellit-tv, minibar, värdeskåp och egna badrum. Några har balkong med härlig utsikt över Atlanten.

Rated 4 stars

Hotel Dunamar

Hotel Dunamar ligger direkt på stranden i Monte Gordo på bekvämt avstånd från flygplatsen i Faro. Hotellet har flera restauranger som serverar både regionala och internationella rätter, en snackbar vid poolen serverar dryck och smått och gott från grillen, två utomhuspooler samt ett spa med gym, bastu och inomhuspool.
Hotel Dunamars rymliga lägenheterna är ljust inredda med öppen planlösning och har kök med mikrovågsugn, luftkonditionering, platt-TV med satellitkanaler. Alla lägenhter har balkong, antingen med utsikt över Atlantens blå vågor eller Monte Gordo.