Stellenbosch, Sydafrika Sommarvärme på vinterhalvåret, ingen tidsskillnad och fenomenala träningsmöjligheter

Stellenbosch

Vinrankor på vingård precis utanför Stellenbosch, berg, solnedgång, Stellenbosch, Sydafrika

Omgärdat av spektakulära berg och otaliga vingårdar är det inte konstigt att Stellenbosch anses vara en av Sydafrikas vackraste småstäder. Stellenbosch grundades 1679 (landets näst äldsta stad) och därefter tog det inte lång tid innan de första vinrankorna planterades i bördig jord. De mest kända vinerna är Bourdaux-liknande röda, men på senare år har områdets vita viner blivit mer populära.

Med endast 45 min till centrala Kapstaden är utbudet av aktiviteter oändligt och få platser i världen kan skryta med tillgång till berg, hav, mat- och vinkultur inom så nära håll. Några exempel på aktiviteter som svenska grupper genomfört tidigare år: besök på pingvinstranden Boulders Beach, Godahoppsudden och Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad, vandring upp för Table Mountain och Lions Head, besök på någon av de välkända vingårdarna, se The Big 5 på safari, guidad vandring i kåkstäderna, fridykning med sälar eller paddling i Atlanten med möjlighet att se delfiner och valar. Som sagt - utbudet är enormt.

Stellenbosch har träningsförhållanden av yttersta världsklass och mängder av landslag och elitatleter inom både simning och friidrott har gästat staden genom åren. Det är också många elitlag och landslag inom fotboll och rugby som varit här.

Träningsläger i Stellenbosch
är dessutom populärt bland europeiska grupper då Sydafrika har högsommar under vårt vinterhalvår samt att vi undviker jetlag eftersom att det är max en timmas tidsskillnad beroende på månad. Det är dessutom endast 30 minuters flygplatstransfer.

Helpension

Pris från 9990 kr

Simning

Uppvärmd utomhus 50-metersbassäng med 10 banor och 2 meter djup. Inomhus 25-meterspool med 14 banor.

Friidrott

Träningen bedrivs på universitetets idrottskomplex där alla nödvändiga faciliteter erbjuds – IAAF Friidrottstadion, kastplan, löpstigar, gym, pool och massage – allt finns samlat på ett ställe.

Hotell

Stellenbosch Academy of Sports - SAS

Logi sker på SAS, Stellenbosch Academy of Sport. SAS strävar efter att skapa en miljö för att utvecklas och träna och för att uppnå den ''högsta prestandan''. Ni erbjuds en heltäckande anläggning i världsklass, belägen bland vackra sydafrikanska vingårdar i Stellenbosch. Här finns träningsplaner inom- och utomhus, ett toppmodernt gym, tillgång till ledande idrottsforskare, läkare, tränare och sjukgymnaster, fina konferensfaciliteter, bekvämt boende för idrottare samt en restaurang som serverar näringsriktig mat. För rekreation finns även ett grönområde med utomhuspool på hotellets innergård.