Stina Bernhardsson

Stina bernhardsson
Fototagning oktober 2014

Har vandrat sedan: Jag är en aktiv person och har alltid älskat att vara utomhus och på olika sätt i rörelse, något som jag har med mig sedan barnsben då vi ofta gjorde mycket utomhusaktiviteter med familjen. 2010 gjorde jag min första vandring i fjällmiljö, upp på Kebnekaise, och kort därefter började jag min utbildning till Fjäll- och Äventyrsledare. Sedan dess har jag jobbat med fjäll- och aktivitetsturism i många år. framförallt i norska och svenska fjäll.

Har guidat i: Sverige, Norge, Kroatien, Teneriffa och Portugal.

Favoritresmål: Det finns många - både på hemmaplan i Sverige och långt bort. Jag älskar att resa! Jag har ofta en väldigt hög sinnesnärvaro när jag reser vilket får mig att känna mig väldigt levande. Det finns också något som tilltalar mig mycket i känslan av att färdas.

Gillar även: Snö, fjäll och skidåkning. Hav och solvarma klippor. Vandring, äventyr och lägereldar. Stjärnklara nätter och att sova ute. Att vara nära naturen och friluftsliv i olika former året runt. Resor och roadtrips. Dans och musik. Djur, odling, mörk choklad och gå på loppis. Mina nära och kära!

Drömresa: Det finns så många ställen jag skulle vilja upptäcka och uppleva... En drömresa som ligger och marinerar i mig är att vandra Te Araroa, en 300 mil lång "thru-hike" på Nya Zeeland som sträcker sig från landets nordligaste punkt till den sydligaste. Jag har rest runt landet tidigare - det är fantastiskt vackert och människorna så vänliga och avslappnade - och att få uppleva dess helhet till fots vore ett riktigt äventyr!!

Azorerna står också högt upp på min lista över platser jag skulle vilja besöka i närtid. Jag skulle också vilja tågluffa mer i Europa, det har jag hittills bara gjort litegrann.

Dold talang: Jag tycker om att skriva och drömmer om att skriva en bok. När jag är ute och reser tycker jag om att sätta mina upplevelser på pränt i form av små resebetraktelser.

Tre tips till våra resenärer:

  1. Res med alla sinnen! Var i nuet, och öppen och nyfiken för det du stöter på! När jag reser brukar jag gå in med inställningen att "jag ser mest fram emot det där som jag ännu inte har en aning om".
  2. Förbered dig inför din resa. Prova ut och gå in din utrustning i god tid hemma.
  3. Fråga om det är något du undrar, både inför resan och under resans gång, och ge gärna oss guider feedback längs vägen så att vi har möjligheten att förbättra din upplevelse.

Något mer? Har nära till skratt, älskar att tokdansa och är ruggigt snabb på att äta godissnören (testa mig gärna - på alla tre!)

Resor med Stina

September 2024