Reseupplevelser till fots och på cykel sedan 1986

Varför Prima by Escape?

Vandringsresor och cykelresor blir allt mer populära. Äntligen, säger vi som ägnat oss åt detta längre än de flesta. Ända sedan 1986 faktiskt. Med många uppstickare i branschen gäller det att välja sin researrangör med omsorg.

Här är våra 5 bästa anledningar till att din nästa resa borde bli en vandrings- eller cykelresa med oss.

1. En autentisk reseupplevelse

Vandring och cykling är inte bara för vandrare och cyklister. Det är ett sätt för alla att komma närmare naturen och det lokala – med all den komfort vi vant oss vid. Vi väljer personliga hotell och njuter av goda, närproducerade middagar. Många av våra samarbetspartners har blivit riktiga vänner genom åren.

2. Resor av högsta klass

Billiga och dåliga vandringsresor finns det gott om. Därför väljer vi istället att erbjuda exklusivare upplevelser till rätt pris. Vi går i små grupper med duktiga, svenska guider och unnar oss bra hotell och god mat. Vi lägger omsorg i varje detalj.

3. Flest resmål

Vi har Sveriges största utbud av aktiva resor. Hälften av våra gäster har rest med oss förut och förväntar sig en rad spännande nyheter varje år. Vi månar också om bredden med allt från lugna strövtåg till toppturer. Här finns något för alla!

4. Vi skapar våra egna resor

Många köper in färdiga arrangemang från utlandet. Vi väljer istället ut allt det bästa åt dig för en upplevelse vi kan stå för. Våra medarbetare bor runtom i Sverige och Europa vilket gör att vi kan erbjuda en svårslagen kunskapsnivå och framhäva det lokala.

5. Kompletta resor

Aldrig har vi haft så många valmöjligheter som nu. Då är det skönt att någon som kan resmålet har valt ut det bästa till den optimala reseupplevelsen. Det mesta ingår dessutom - utan konstiga tillägg. Våra trogna gäster vet att varje resa blir lika bra som den förra. Prima-känsla kallar vi det för.

Peace, love & understanding

... och svett

Visst är Escape ett företag, men det består av människor och vi drivs alla av att få göra något meningsfullt. Vi på Prima har en mission som gör det roligt att gå till jobbet varje dag:

Vi vill sätta världens folk i kontakt med varandra

Det råder åter inåtvända och polariserade tider, präglade av föreställningar om "vi och dem". Tänk om vi istället möttes som människor? Det kan du göra på våra resor med små grupper och en guide som kan förklara hur våra bröder och systrar på resmålet lever och tänker.

Vi vill få man ur huse!

Folkhälsan är på nedgång, fetman ökar och konditionen minskar. Skärmar ersätter allt mer av den verkliga världen. Då är det tur att man kan åka på en vandrings- eller cykelresa och uppleva allt på riktigt, samtidigt som benen får göra det de är ämnade för. Det mår både kropp och själ bättre av.

Välkommen till ett roligare sätt att resa!