Viking River Cruises

Lugar på Viking River Cruises.

Viking River Cruises grundades och drivs fortfarande av norska Torstein Hagen. Företaget har fått ett antal internationella erkännanden, inklusive Europas ledande River Cruise Company. Fartygen är inredda i skandinavisk stil med luftiga och lätta gemensamma utrymmen, ljusa trämöbler och exklusiva textilier i bekväma färger. Majoriteten av fartygen har byggts under det senaste decenniet. Ombord hittar du en stor lounge med panoramafönster, utsökt restaurang, bar, bibliotek och ett inbjudande soldäck där du kan njuta av landskapet som flyter förbi. På några av fartygen kan du också skämma bort dig med spabehandlingar.

Longships

Den nya generationen Royal Viking line-fartyg har fått namnet Viking Longships. De första fyra anlände våren 2012 och 2017 seglar 45 fartyg på floderna i Europa. Långfartygens fartygsnamn är inspirerade av de forntida nordiska gudarna och enligt Viking River Cruises sätter fartygen en ny standard för europeisk flodkryssning. Ombord kombineras elegant design med modern teknik. De flesta av de stora hytterna har antingen en balkong eller en fransk balkong, medan sviterna har en balkong utanför vardagsrummet och en fransk balkong i sovrummet. På akterbågen på långfartygen finns den nya Aquavit Terrace - ett inomhus / utomhusområde med god utsikt, avslappnad atmosfär och informella matställen.

Klassisk gourmetmat

Viking River Cruises har ett utmärkt kök. Varje dag serveras överdådiga frukostbufféer, läckra luncher och middagar som trollas fram av europeiska kockar. Rätterna är internationella med inslag av lokala specialiteter som kommer att tillfredsställa även den mest kräsna gommen. Det finns en avslappnad men elegant atmosfär i restaurangen.

Intressanta utflykter och aktiviteter

Passagerarna är engelsktalande och huvudsakligen amerikaner, men också en del européer. Alla kryssningar har ett stort utflyktsprogram som ingår i priset, och på alla utflykter får du hörlurar som gör det lättare att höra guiden. Underhållning och föreläsningar ombord, liksom utflykterna är sammanställda för att ge dig en kulturell upplevelse.

Kompetenta engelsktalande kryssningsvärdar ombord tar väl hand om dina gäster och gör vad de kan för att ge dig en minnesvärd kryssningsupplevelse utöver det vanliga.