Blogg

Publicerad: 6. juli 2020

5 Londonpubar du inte vill missa

Ett London-besök är inte komplett utan att besöka en riktigt engelsk pub, helst en liten halvsunkig sådan där historien sitter i väggarna, där det är stimmigt och lite sådär engelskt stökigt. Eller? Måste det vara så? Johan, vår inbitne ölkännare på kontoret har listat sina fem favoritpubar i den engelska huvudstaden.

Craft Beer Co Covent Garden

Det finns flera Craft Beer Co i London, alla är väldigt bra och förtjänar att vara med på listan. Många lokala, men även en del utländska hantverksöl på fat. Har även en hel del bra öl på flaska. Kunnig och trevlig personal. Ett måste i London.

Adress: 168 high Holborn, Covent Garden

Euston Tap

En av få pubar i London där du riskerar att bli överkörd på väg fram till ingången är Euston Tap. Puben är nämligen inredd i de två gamla grindstugorna till gamla Euston Station som revs 1960. Det är trångt, mysigt och väldigt annorlunda. Med hela 47 fatöl, med uteslutande hantverksöl från både England och övriga världen, finns något för alla på kran. Det är perfekt att slinka in här för en snabb öl på väg till eller från Euston Station.

Adress: 190 Euston Road, Euston Square Gardens

The Lyric Pub

Det kan knappast bli mer engelskt än på The Lyric Pub. Bra mat för att vara pub och fantastisk atmosfär med härlig känsla. Ligger centralt nära Piccadilly Circus, perfekt utgångsplats för en kväll i centrala London eller före en musical eller teater i området.

Adress: 37 Great windmill Street, Soho

Harwood Arms

Är du Chelsea-supporter har du hamnat helt rätt. Bara en utspark från Stamford Bridge ligger denna Michelin-utnämna pub. Läste jag rätt? Yes, Harwood Arms har en stjärna i Guide Michelin. Bara det är värt ett besök. Förbokning rekommenderas.

Adress: Walham Groove, Fulham

Old Bank of England

Old Bank of England ligger i de tidigare domstolarna och lokalen ser ut därefter. Denna pub är perfekt för dig som gillar att dricka ales i fantastiska lokaler med högt i tak och vackra ljuskronor. Stimmigt, känt och härligt!

Adress: 194 Fleet St, Holborn

Do's and don'ts på brittiska pubar

Reglerna är inte många för pubar är avslappnade ställen där man gör lite som man vill. Men det finns några tips att tänka på:

- Åldersgränsen för att dricka alkohol är 18 år. Ta med dig ID-kort om du ser ung ut.

- På traditionella pubar beställer du från baren, det gäller ofta även maten. Men inte alltid. Fråga när du beställer din dryck.

- Ett undantag från att alltid beställa dryck i baren är när du väl sitter ner och äter, då kan du be en servitör om påfyllning.

- Det är ofta trångt vid bardiskarna, därför uppskattas det om en person beställer åt sitt sällskap. Då slipper ni ta upp plats i onödan.

- Träng dig aldrig före i kön, för det leder bara till dålig stämning.

- Vänta på din tur. Bartendern brukar ha koll.

- Sugen på Guinness? Beställ den först, före andra drycker, med tanke på den långa tapptiden.

- Du behöver inte lämna dricks, om du inte vill förstås.