En man tittar ut över Dourodalen

Blogg

Publicerad: 15. januari 2024

Kryssning med vandring - Båtvandring

Kan båtvandring längs Dourofloden på förstaklassfartyg passa en inbiten Prima by Escape-resenär, som vanligtvis vandrar och cyklar på resan? Vi ställde Escapes Dahn mot väggen efter hans flodpremiär på Douro i Portugal.

Dahn, hur länge har aktiva resor med Prima by Escape varit en självklar del av ditt resande?

- I snart 20 år! Det är så länge att jag ibland har svårt att tänka mig en resa utan skön aktivitet där man upplever resmålet för egen maskin. Sedan kan man bo på hotell, fjällstuga eller båt. Alla boenden är upplevelser i sig, svarar Dahn Svensson som är operativ chef för privatresor på Escape Travel.

Vad hade du för uppfattning om flodkryssning innan du åkte?

- Jag var först lite rädd att det skulle vara som en havskryssning: stordrift, slafsiga bufféer och eviga väntetider för att komma iland. Men flodkryssning är ju något helt eget! Små fartyg där man genast lär känna besättningen, hög klass och riktig mat serverad till bords. Exklusivare, helt enkelt.

Hur känns det att flodkryssa och vad kan man vänta sig av vandringarna?

- Jag måste erkänna att jag är lite frälst. Fartyget glider värdigt fram medan skogsdungar, byar och djurliv passerar revy. Mycket avkopplande. Det bästa är kanske hur snabbt båten lägger till och att kan promenera iland när man vill, rakt in i stan dessutom. Och så kommer man ju lång väg utan att behöva byta hotell. Det är bara att sprida ut sina pinaler i den fina hytten.

Terrassodlingar

Hur är det att vandra i området?

-Vad gäller vandringarna så har vi på Prima själva tagit fram dem med tanke på vad våra gäster vill ha. Det går både upp och ner men ansträngningen belönas med härliga utsikter över floddalen. Douro är så vackert!

Båtvandring

April 2025

September 2025