Formel 1-resor med Escape Sport

Blogg

Publicerad: 26. november 2020

Fyra Formel 1-favoriter

Formel 1-säsongen 2020 är snart till ända. Förutom skrällen när fransmannen Pierre Gasly vann Monza har Mercedes-stallet i allmänhet och Lewis Hamilton i synnerhet dominerat från början till slut. Kalendern för 2021 kommer fastställas inom kort. I väntan på det har vi sammanställt en lista över några av våra favoritlopp, se nedan.

Spaniens GP - Barcelona

Spanien GP - Ett av de bästa Formel 1-banorna i världen! Circuit de Barcelona-Catalunya ligger precis utanför den fantastiska staden Barcelona och är ett mycket uppskattat race i Formel 1-kalendern. Denna bana körs i en pittoresk miljö med många höjdförändringar och fantastiska möjligheter till panoramavyer.

Ungerns GP - Budapest

Hungaroring är det näst långsammaste loppet efter Monaco. Banan utmanar förarna med långa kurvor och det är svårt att komma om. Sedan 1986 har Ungerns GP stått på programmet Hungaroring är belägen ungefär 20 km nordöst om Budapest. Ungern är prisvärt och kan nästan garantera solsken 100% i augusti.

Belgiens GP - Bryssel

Spabanan är en av de mest anrika banorna i Formel 1 och ses som den mest utmanande. Med sina 7004 meter är banan en av de längsta och snabbaste i F1 och rymmer omkring 70 000 åskådare. Banan har ungefär 20 kurvor och chikaner och innehåller dessutom en del kullar och stigningar. Racet körs i augusti och vi rekommenderar att du kombinera din F1-resa med att utforska storstaden Bryssel som gör sig väldigt bra i slutet på sommaren.

Italiens GP - Milano

Ska man välja ett race under Formel 1-cirkusen är det Monza som gäller. Otroliga liveupplevelser och du kommer att förstå varför du valde Monza när start- och målrakan stormas av lyriska fans efter målgång. Atmosfären på Autodromo Nazionale Monza underbar och banan är den snabbaste och mest prestigefyllda och bilarna når hiskeliga 370 km/h utmed. Banan är belägen i en stor park strax norr om Milano. Ett minne för livet!