Escapes reseledare May Liss

Blogg

Publicerad: 30. maj 2024

Vi frågar reseledaren

Är det några som vet vilken resa som är bäst så är det reseledare och guider. May Liss Kristiansen är en omtyckt och erfaren reseledare på flodkryssningar så vi frågade henne: Vilken flodkryssning är bäst?

Vilken flod kryssar du helst på, May Liss?

- Jag skulle älska att göra en flodkryssning på Donau om och om igen. Förra året hade jag en helt underbar upplevelse på en veckokryssning mellan Passau och Budapest, så jag rekommenderar den varmt!

May Liss fortsätter: Landskapet är så vackert, och vi besöker stora huvudstäder och charmiga små orter. Det finns gott om tid att lära känna platserna vi besöker och de duktiga lokalguiderna ser till att vi får kunskap om både historia och nutid. Här finns spännande arkitektur med magnifika byggnader och vackra kyrkor, lyxig shopping och lokala specialiteter. Det bjuds på en glass och fika på en trottoarrestaurang medan lokalbefolkningen rusar förbi.

5 höjdpunkter längs Donau

  • - Kullerstenstorg och smala gator i Bratislava
  • -Stadsrundturer i Budapest, Belgrad och Bukarest
  • - Högklassiskt fartyg med goda måltider och exceptionell service
  • - Den imponerande Järnporten med ravinen vars smalaste passage är 150 m
  • - Donaudeltat med över 300 fågelarter

Hur är det ombord? Är det verkligen första klass?

- Måltiderna ombord är en historia i sig; delikat mat, utsökt presenterad och serverad med leenden och trevliga kommentarer. Det är förresten alltid så på en resa med Lüftner Cruises. Det är ett femstjärnigt rederi med vackra fartyg, rymliga och lyxiga hytter och utmärkt service, svarar May Liss.

Danube River framför den gamla staden av Bratislava

Utsikt över Donau och Gamla stan i Bratislava

Så vilken flodkryssning är bäst?

- I år har jag än så länge bara en flodkryssning på Donau, men i gengäld är det en speciell kryssning där vi bara är gäster från Escape Travel ombord – OCH vi seglar på Lüftners nyaste fartyg; Amadeus Nova - OCH vi kryssar hela vägen från Bukarest till Wien. Den kallas Ultimata Donau med rätta!

- Det är bara att trivas, ler May Liss.

Flodkryssningen Ultimata Donau avgår 5 oktober och är en chartrad avgång med svenska och norska gäster från Escape Travel. Svensk reseledare är Daniella Zak och norsk reseledare är May Liss Kristiansen.

Flodkryssning på Donau

Augusti 2024

Oktober 2024

Mars 2025

April 2025

Maj 2025

Oktober 2025