Eva Jantzen

Reseledare Eva Jantzén

Har guidat sedan: Jag startade som reseledare under min studietid i Luleå 1987 och de första åren reste jag med svenska och internationella gäster på Nordkalotten. Yrket som reseledare och guide har jag sedan utvecklat och tagit med mig genom livet, ibland som heltid, ibland som deltid.

Har guidat i: Island, Färöarna, Storbritannien, Irland, Frankrike, Nederländerna, Portugal, Italien, Tyskland, Österrike, Kroatien, Turkiet, Sydafrika, USA, Karibien, Kuba, Maldiverna, Sri Lanka och Nya Zeeland (så långt).

Jag utökar gärna med två nya destinationer per år; lagom många för att hinna lära sig och ge gästerna det de förväntar sig.

Favoritresmål: Det är alltid härligt att återvända till platser och återse människor, men variationen är viktig så gärna något nytt. För mig är det viktigaste att ha kunskap och få dela med mig och visa den destination jag är på, oavsett var.

Drömresa: Seychellerna

Dold talang: Gillar att utbilda nya i branschen och är författare till boken ”Guide & Reseledare”. Jag är också lokalguide i Bohuslän och Dalsland och fick Dalslandsmedaljen 2022. Och så gillar jag att sticka!

Tre tips till våra resenärer:

  1. Res i grupp! Det är bekvämt, du får veta mycket och njuta av trevlig gemenskap.
  2. Ta med din öppenhet för nya människor och kulturer.
  3. Bevara minnena väl efter en resa.

Något mer?

”Att resa är att leva”, så sa H. C. Andersen för över 200 år sedan och så tycker jag än idag!

Hoppas vi ses på någon resa! 😊

«Vår reseledare Eva Jantzen gjorde ett fantastiskt jobb. Mycket trevlig och serviceinriktad. Hon tog sig tid att prata med oss alla och höll ihop gruppen på ett mycket bra sätt. 5 stjärnor till Eva.» Flodkryssare på Donau 2023

Resor med Eva

September 2024