Följ med oss på en drömvecka till Italien

Flodkryssning Italien med Venedig

Venedig Canale Grande

Denna flodkryssning är full av italienska höjdpunkter, både för ögonen och smaklökarna. Vi kommer att besöka några av Italiens vackraste och speciella städer, och ja – vi hamnar faktiskt mitt i det italienska matmeckat. Här har flera av de italienska delikatesserna skapats.

Venedig är ett äventyr i sig själv. Det surrande livet på Canal Grande, de pittoreska broarna med gondoler som sakta glider förbi, de smala gatorna du går in på och sedan förvirrar dig in i olika gränder (men var inte rädd, det finns tecken som pekar dig i rätt riktning igen överallt) – det måste bara upplevas!

Även om det berömda Café Florian på Markusplatsen tar ett extremt högt pris för en kopp kaffe, är det fascinerande att slå sig ner här och tänka på att precis på denna plats har Casanova själv letade efter nya erövringar. Följ med oss på en drömvecka alla ni som älskar Italien redan nu eller du som reser hit för första gången! Vi kan lova du kommer hem med en ny kärlek till detta land.


Helpension inkl. dryck till maten ombord

Välkomstdrink + utvalda drycker i baren

Höjdpunkter

Avresor

2022-09-08
7 dagar

Lediga platser

Pris från 18.390,-

Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Michelangelo vid kajen Zaterre

Rated 3plus stars

MS Michelangelo

Rederi Croisi Europa

Byggår 2001 (renoverat 2011)

Längd 110 m

Antal däck 2

Passagerare 156

Faciliteterna ombord inkluderar en restaurang, lounge med bar och dansgolv och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt goda, franskinspirerade kök. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytterna är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, radio, TV, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna på nedre däck har små fönster, medan hytterna på övre däck har stora, fyrkantiga fönster.

Utflykter

Utflyktspaket

5 300 SEK per person

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Utflykterna dag 2, 3 och 5 kan ej köpas ombord.

Utflykten till Ferrarimuseet ingår ej i utflyktspaketet och beställs ombord. Minimum 20 personer för att den ska genomföras.

Dag 2 Cremona & Parma inkl lunch

Mantova

Dag 3 Stadsvandring Mantova

Mantova

Dag 4 Stadstur Verona

Rovigo

Dag 5 Stadstur Vicenza

Porto Levante

Dag 6 Markusplatsen och Dogepalatset

Venedig

Dag 6 Murano & Burano

Venedig

Pris och information

Detta ingår

• Flyg till Venedig från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:

◦ 1 incheckad väska + 1 handbagage

• 7 dagars / 6 nätters flodkryssning i vald hytt med MS Michaelangelo inkl:

◦ Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen

◦ Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna

◦ Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)

◦ Underhållning ombord

◦ Hamnavgifter

• Transfers

• Engelsktalande lokalguider

• Svensk eller norsk färdledare

Detta ingår inte

• Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer

• Utflykter OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.

DRICKS

Dricks varierar från land till land och är frivilligt att lämna. För många gäster är dricks ett sätt att visa att de uppskattar den service, kvalitet och uppmärksamhet de fått under en kryssning. Om du vill ge dricks till de anställda ombord kan du använda kuvertet som du hittar i din hytt sista natten och lägga det i dricksboxen som finns i receptionen. Dricks som kommer in delas ut bland alla anställda ombord och är mycket uppskattade.

VIKTIG INFORMATION

Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.