En vattenburen resa med Italienska höjdpunkter

Flodkryssning Italien med Venedig

Följ med på en lika magisk som romantisk flodkryssning i Italien! Med början i konstnärliga Mantova, omgivet av spegelblanka sjöar, glider vi österut mot Venedig. På vägen besöker vi Romeo och Julias Verona och flera av Venedig-lagunens öar. Att nå "La Serenissima" sjövägen är speciellt eftersom staden ju är byggd på vattnet och även de dagliga transporterna sker i kanalerna. Venedig är ett äventyr i sig: det surrande livet på Canal Grande, de pittoreska broarna med gondoler som sakta glider förbi, de smala gatorna vi förvirrar oss in på (lugn, det är bra skyltat) - det måste bara upplevas! Även om det berömda Café Florian på Markusplatsen tar bra betalt för en kopp kaffe, är det fascinerande att slå sig ner här och beundra folklivet. Venedig liknar ingen annan stad och med stigande vattennivåer vet ingen hur länge vi får njuta av detta öppna smyckeskrin.

Denna flodkryssning är full av italienska höjdpunkter, både för ögonen och smaklökarna. Vi kommer att besöka några av Italiens vackraste och speciella städer, och ja – vi hamnar faktiskt mitt i ett landets matmeckan. Här har flera av de italienska delikatesserna skapats. Ombord vår fina flodkryssare är det bekvämt och familjärt. Vi reser i lagom stor grupp för bästa trivsel och gemenskap, både på utflykterna och runt bordet. Benvenuti!

Helpension inkl. dryck till maten ombord

Välkomstdrink + utvalda drycker i baren

Avresor

 • 2024-05-04
  7 dagar

  Lediga platser

  Pris från 18.995,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Höjdpunkter

Program

6 frukostar, 5 luncher och 6 middagar inkluderad

Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.

Michelangelo vid kajen Zaterre

Rated 3plus stars

MS Michelangelo

Rederi Croisi Europa

Byggår 2001 (renoverat 2011)

Längd 110 m

Antal däck 2

Passagerare 156

Faciliteterna ombord inkluderar en restaurang, lounge med bar och dansgolv och soldäck. CroisiEurope-fartygen är kända för sitt goda, franskinspirerade kök. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytterna är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, radio, TV, minisäkert och luftkonditionering. Hytterna på nedre däck har små fönster, medan hytterna på övre däck har stora, fyrkantiga fönster.

Utflykter

Utflyktspaket

2023: 4600 kr per person. 2024: 5995 kr per person

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Utflykten till Ferrarimuseet ingår ej i utflyktspaketet och måste bokas senast 45 dagar innan avresa. Minimum 15 personer för att den ska genomföras.

Dag 2 Stadsvandring Mantova

Valdaro

Dag 3 Cremona inkl lunch

Mantova

Dag 4 Stadsrundtur i Verona

Mantova

Dag 5 Stadsrundtur i Padova

Porto Levante

Dag 6 Markusplatsen och Dogepalatset

Venedig

Dag 6 Murano och Burano

Venedig

Tilläggsutflykt

Utflykt till Ferrari-muséet

Utflykten till Ferrarimuseet ingår ej i utflyktspaketet och måste bokas senast 45 dagar innan avresa. Det krävs minimum 15 personer för att den ska genomföras.

Dag 2 Utflykt till Ferrarimuseet

Ingår inte

1095 kr

Pris och information

Detta ingår

 • Flyg t/r om du valt det
 • Transfer t/r om du flyger med oss
 • 7 dagars / 6 nätters flodkryssning i vald hyttkategori
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej Champagne, konjak och vissa viner)
 • Underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Svensk eller norsk färdledare
 • Engelsktalande lokalguider

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
 • Utflykter OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.