Välkommen till Frankrike där det är som bäst!

Franska floder

Frankrikes floder sträcker sig från Paris och Normandie i norr, genom världens mest kända vindistrikt Bordeaux i väst till Provence och Rhônedalen i söder. Oavsett vilken av floderna du väljer, så bjuds du på innehållsrika upplevelser där höjdpunkterna ligger på rad. Utöver böljande vinfält, magnifika slott och kulturella besök, kittlas smaklökarna av de lokala vinerna och kulinariska specialiteterna där smakerna binds samman i symbios. Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

Bienvenue!

Resor på franska floder

Rhône och Saône

Landskapen Provence, Languedoc och Rhône-Alpes har sedan länge samlats i större regioner, men fortfarande kittlar namnen. Genom områdena flyter Rhône som en vacker och förenande vattenväg från de schweiziska Alperna ner till Medelhavet. Här ligger världsarven på rad och en resa längs Rhône tar oss genom intressanta städer som Lyon, Valence, Arles och Avignon innan vi når Camargues våtmark känd för sitt hantverksalt, vita vildhästar och flamingos.

Saône flyter ihop med Rhône i gastronomins huvudstad Lyon, även känd för sin boktryckarkonst, men innan dess ser vi den gamla valvbron i Macon och chans finns att ta en promenad upp till det lilla fortet i Trévoux med utsikt över floden. Resorna som går i detta område är till bredden fyllda med fantastiska matupplevelser. Norrut från Lyon finns mycket av intresse för den som uppskattar allt som kan hällas i vinglas, där floden slingrar sig genom Bourgogne.

Seine

Ah, underbara Paris! Föreställ dig att du kan åka på en resa från den franska huvudstaden och inte bara se denna världsmetropol utan också den vackra landsbygden som vetter mot havet i Normandie. Inte konstigt att det var här vikingarna valde att bosätta sig på 800-talet när de invaderade frankernas land. Normandie är också platsen för de allierades landning i Frankrike under andra världskriget och innehåller många vackra och rörande minnesmärken över dem som offrade sina liv i striderna.

Loire

Frankrikes längsta flod är elegant och inbjudande. Loire kantas av slott och är området för dem som uppskattar eleganta vita viner och en gastronomi som är bland Frankrikes mest smakliga. Kort avstånd till Paris gjorde områdena kring Loire till mycket populära semesterorter för den franska adeln i svunna tider. Nu är det din tur! Maten i området kännetecknas av ett rikt jordbruk med fantastiska råvaror och ibland lite väl svåra recept. Det gör inget, för det är kocken som står för läckerheterna.

Floder runt Bordeaux

Det finns knappast något område i Frankrike som är mer känt världen över för sina druvor än Bordeaux! Den obestridda kungen av städer i sydvästra Frankrike är långt ifrån den enda platsen som är värd att besöka här. Vad sägs om en fantastisk måltid med skaldjur i Royan eller god svamp i Cadillac? Du är välkommen till en region som har mycket att erbjuda både gommen och näthinnan!

Resekalender

April 2024

Maj 2024

September 2024

Oktober 2024