Välkommen till Frankrike där det är som bäst!

Franska floder

Våra flodkryssningar i Frankrike sträcker sig från Paris och Normandie i norr, genom världens mest kända vindistrikt Bordeaux i väst till Provence och Rhônedalen i söder.

Oavsett vilken av floderna du väljer, så bjuds du på innehållsrika upplevelser där höjdpunkterna ligger på rad. Utöver böljande vinfält, magnifika slott och kulturella besök, kittlas smaklökarna av de lokala vinerna och kulinariska specialiteterna där smakerna binds samman i symbios. Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

Bienvenue!

Våra flodkryssningar i Frankrike

Rhône och Saône

Landskapen Provence, Languedoc och Rhône-Alpes har sedan länge samlats i större regioner, men fortfarande kittlar namnen. Mellan och genom områdena flyter Rhône som en vacker och förenande vattenväg från de schweiziska Alperna ner till Medelhavet. Här ligger världsarven på rad och flodkryssningarna på Rhône tar oss genom intressanta städer som Lyon, Valence, Arles och Avignon innan vi når Camargues våtmark känd för sitt hantverksalt, vita vildhästar och flamingos.

Floden flyter ihop med Rhône i gastronomins huvudstad Lyon, även känd för sin boktryckarkonst, men innan dess ser vi den gamla valvbron i Macon och chans finns att ta en promenad upp till det lilla fortet i Trévoux med utsikt över floden. Flodkryssningarna som går i detta område är till bredden fyllda med fantastiska matupplevelser. Norrut från Lyon finns mycket av intresse för den som uppskattar allt som kan hällas i vinglas, där floden slingrar sig genom Bourgogne. Besök i alla kända områden på en kryssning kan inte garanteras, men att du ska kunna få ett gott intryck av hela området är helt säkert!

Seine

Ah, underbara Paris! Föreställ dig att du kan åka på en flodkryssning från den franska huvudstaden och inte bara se denna världsmetropol utan också den vackra landsbygden som vetter mot havet i Normandie. Inte konstigt att det var här vikingarna valde att bosätta sig på 800-talet när de invaderade Frankrike. Normandie är också platsen för de allierades landning i Frankrike under andra världskriget och innehåller många vackra och rörande minnesmärken över dem som offrade sina liv i striderna.

Loire

Frankrikes längsta flod är elegant och inbjudande. Loire kantas av slott och är området för dem som uppskattar eleganta vita viner och en gastronomi som är bland Frankrikes mest smakliga. Kort avstånd till Paris gjorde områdena kring Loire till mycket populära semesterorter för den franska adeln i svunna tider. Nu är det din tur! Maten i området kännetecknas av ett rikt jordbruk med fantastiska råvaror och ibland lite väl svåra recept. Det gör inget, för det är kocken som står för helpensionen.

Floder runt Bordeaux

Det finns knappast något område i Frankrike som är mer känt världen över för sina druvor än Bordeaux! Den obestridda kungen av städer i sydvästra Frankrike är långt ifrån den enda platsen som är värd att besöka här. Vad sägs om en fantastisk måltid med skaldjur i Royan eller god svamp i Cadillac? Du är välkommen till en region som har mycket att erbjuda både gommen och näthinnan!

Resekalender

April 2023

Maj 2023

Ny avgång för 2023
panoramautsikt över Saint-Emilion och vingården, nära Bordeaux i Frankrike

Flodkryssning genom vindalarna i Bordeaux

Avresa 2023-05-07 / 7 dagar / från Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Få tillgängliga

Priser från 24.490,-

Flodkryssningar i Frankrike bjuder på idel vingårdar och vackra landskap och det gör även denna! Följ med på en ljuvlig kryssning på de tre floderna Garonne, Gironde & Dordogne. Här upplever vi Bordeaux-distriktets vindalar och historiska städer tillsammans med trevligt sällskap i grupp med svensk färdledare och kunniga lokala guider. Bordeaux dignar av sevärdheter och vi njuter samtidigt av områdets kulinariska specialiteter inom mat och vin. Namn som Médoc, Pauillac, Cadillac och Saint-Émilion för tankarna till romantik, kultur och gastronomi. Vi kryssar på floderna Garonne och Dordogne, samt på Gironde som är namnet på flodernas gemensamma mynning ut i Biscayabukten. Under färden gör vi flera intressanta strandhugg och får självfallet möjlighet att delta i vinprovning.

  • Christina platou

    Christina Platou
    Guide

Svensk färdledare // Helpension inkl. dryck till maten ombord // Välkomstdrink + utvalda drycker i baren

Flodkryssning rhone saone vin soldack

Flodkryssning på Rhône - kultur, mat och kontraster

Avresa 2023-05-12 / 8 dagar / från Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Lediga platser

Priser från 23.495,-

En njutning för både smaklökar och ögon väntar på denna flodkryssning. Under åtta dagar färdas vi på de två floderna Saône och Rhône genom landskapen Beaujolais, Rhône Alps och Provence. Lyon, Avignon och Viviers är några av de orter vi besöker under resans gång. Vi upplever kyrkor, slott, vacker natur och en behaglig atmosfär med god mat och dryck ombord på vårt fartyg. Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

  • Monica hornig

    Monika Hornig
    Guide

Svensk färdledare // Helpension inkl. dryck till maten ombord // Välkomstdrink + utvalda drycker i baren

September 2023

Oktober 2023