Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

Franska floder

Avignon bro med påvarpalatset i Provence, Frankrike

Våra flodkryssningar i Frankrike sträcker sig från Paris och Normandie i norr, genom världens mest kända vindistrikt Bordeaux i väst till Provence och Rhônedalen i söder.

Oavsett vilken av floderna du väljer, så bjuds du på innehållsrika upplevelser där höjdpunkterna ligger på rad som ett pärlband. Utöver böljande vinfält, magnifika slott och kulturella besök, kittlas smaklökarna av de lokala vinerna och kulinariska specialiteterna där smakerna binds samman i symbios. Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

Bienvenue!

Hitta din kryssning

På flodkryssningar i Frankrike är det faktiskt möjligt att komma hela vägen från Nordsjön till Medelhavet.

Rhône och Saône

Landskapet Provence, Languedoc och Rhône-Alpes har länge absorberats i större regioner, men det betyder inte att namnen fortfarande inte skapar kittlar. Mellan och genom områdena flyter Rhône som en vacker och enande vattenväg på väg från de schweiziska Alperna ner till Medelhavet. Flodkryssningar på Rhône tar dig genom vackra städer som Genève, Lyon, Valence och Avignon innan de hamnar i Camargue våtmark - känd för sitt hantverksalt, vita hästar och flamingos.

En kryssning på Saône är så mycket mer ! Floden flyter med Rhône genom den gastronomiska huvudstaden Lyon, och flodkryssningar som går i detta område är garanterat fyllda med fantastiska matupplevelser. Flodkryssning norrut från Lyon är också något för dig som är intresserad av allt som kan hällas i vinglas, där floden slingrar sig genom Bourgogne. Besök på alla kända områden på en kryssning kan inte garanteras, men att du ska kunna få ett intryck av hela området är nästan säkert.

Seine

Ah, underbara Paris! Föreställ dig att du kan åka på en flodkryssning från den franska huvudstaden och inte bara se denna världsmetropol utan också den vackra landsbygden som vetter mot havet i Normandie. Inte konstigt att det var här vikingarna valde att bosätta sig på 800-talet när de invaderade Frankrike. Normandie är också platsen för de allierades landning i Frankrike under andra världskriget och innehåller många vackra och rörande minnesmärken för dem som offrade sina liv i striderna på 1940-talet.

Loire

Frankrikes längsta flod är också kanske den mest eleganta och inbjudande. Loire är området för dem som gillar eleganta vita viner, vackra slott och en gastronomi som är bland Frankrikes mest tillgängliga. Kort avstånd till Paris gjorde områdena kring Loire till mycket populära semesterorter för den franska adeln i tidigare tider. Maten i området kännetecknas av ett rikt jordbruk med fantastiska råvaror samt ibland lite väl svåra recept.

Sydväst-Frankrike

Det finns knappast något område i Frankrike som är mer känt över hela världen för sina druvor som Bordeaux! Detta är den obestridda kungen av städer i sydvästra Frankrike, men det är långt ifrån den enda platsen som är värt att besöka här. Vad sägs om en fantastisk måltid med skaldjur i Royan, en svampresa med en tillhörande matlagningskurs i Cadillac. Du är välkommen till en region som har mycket att erbjuda!

Resekalender

Oktober 2022

April 2023

Maj 2023

September 2023