Château Villandry i Loiredalen, Frankrike

Flodkryssning i vackra Loiredalen

HÖJDPUNKTER

 • Kryssa på lyxigt premiumfartyg
 • Franska slott och välsmakande vita viner
 • Stort urval utflykter!
 • Njut av mat, vin & show ombord,

Flodkryssning längs Loirefloden

Vackra, sköna Loiredalen! Vilket annat område i Frankrike kan bättre representera det ljuva livet än just detta bördiga landskap? Vackra slott, goda viner och prunkande trädgårdar. Och mitt i landskapet ringlar sig floden Loire som vi nu äntligen har möjlighet att erbjuda en riktigt fin flodkryssning på. Kryssning börjar och avslutas där Loire mynnar ut, i den charmiga staden Nantes. Under resan har du möjlighet att ta del av några av de berömda och kända vinslotten i Loiredalen som är riktiga mästerverk från renässansen.

Följ med på denna flodkryssning och förtrollas av vackra Loiredalen!

Ladda ner PDF här
 • Pris från 22 990,-
 • Första tillgängliga avresa 28.05.2021 (1 avresor)
 • Längd 6 dagar
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • Svensk färdledare

Avgångar

 • Avresa 28.05.2021
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 6 dagar
 • Pris från 22 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Nantes

Flyg till Nantes . Vår buss tar oss till kajen i Nantes där vårt fartyg väntar. Vi bekantar oss med fartyget innan vi bjuds på en välkomstdrink och fartygets besättningen presenteras för oss. Middag ombord.

CLASSIC : Till kvällen väntar en kryssning på floden Erdre, av kung Francois den förste döpt till ”den vackraste floden i Frankrike”.

Flodkryssning med Loire Princesse
Dag 2

NANTES - SAINT-NAZAIRE

CLASSIC: Turen börjar med att man utforskar den charmiga staden Nantes med stenlagda gator, gamla 1400-tals hus och dess imponerande slott och katedral som påminner om det förflutna. Staden var central hamn för handeln under 1700-talet och är även hemstad till den berömde författaren Jules Verne samt hertiginnan Anne från Bretagne.

Tillbaka ombord för lunch.

CLASSIC: Vi börjar vårt besök med Escal’Atlantic, här berättas historien om oceanångarna genom en unik upplevelse. Sedan fortsätter vi till skeppsvarvet Saint-Nazaire, ett av de största och mest välkända i Europa. Här byggs idag några av de mest eleganta kryssningsfartygen

Denna utflykt måste bokas i förväg. Varje passagerare kommer att uppmanas att uppvisa ett giltigt pass för att få besöka till varvet.

Dag 3

SAINT-NAZAIRE - ANCENIS

Förmiddagen kryssar vi mot Ancenis.

CLASSIC: Efter lunch  åker vi på utflykt längs Muscadet vinrutt och vi passerar genom flera byar som vittnar om vikten av vinproduktionen i området. Turen går till La Chapelle Heurlin för ett stopp vid ett av slotten (t.ex. Chatueau Cassemichère). Här får du möjlighet att lära dig mer om denna historiska vingård, besöka vinkällaren och smaka fantastiska vita viner. Turen fortsätter sedan till Clisson, en charmig medeltida stad där man ser lämningar från 1400-talet och en stark italiensk prägel.

Dag 4

ANCENIS - BOUCHEMAINE

Vi kryssar mot  Bouchemaine

CLASSIC: Idag gör vi en tur till staden Angers; huvudstad i regionen Anjou. Här finns ett arv på historiska och konstnärliga skatter och staden är känd för sin utsökta livskvalitet. Man besöker bland annat det kända fortet från kung René från 1200-talet där du får beskåda apokalypsens gobelänger som är de viktigaste och enda existerande medeltida gobelängerna i världen. Turen fortsätter med en promenad i staden innan man återvänder ombord.

Slottet Ussé, Frankrike
Dag 5

BOUCHEMAINE – UTFLYKT TILL SLOTTEN I LOIREDALEN

Heldagsutflykt CLASSIC: Idag ägnas dagen åt några av de berömda slotten i Loire. Turen börjar med att besöka slottet Azay-le-Rideau som är ett av Frankrikes tidiga renässansslott. Det ligger på en ö i floden Indre och byggdes av en rik skattmas.

Slottet finns med på UNESCO´s lista. Turen fortsätter till Villandry för lunch.

Efter lunch finns det tid att promenera i den vackra trädgården utanför slottet i Villandry. Vi fortsätter till Rigny-Ussé där vi besöker slottet Ussé som ser ut som ett riktigt sagoslott med sina tinnar och torn. Än idag är slottet bebott och vi får en förnimmelse in i sagornas och legendernas värld. Slottet här sägs ha inspirerat Charles Perrault att skriva ”Törnrosa”.

På kvällen är det galamiddag och dans ombord och vi börja segla mot Nantes.

Dag 6

NANTES

Frukost ombord innan du checkar ut vid 10-tiden och beger dig till flygplatsen i Nantes för hemresa.

Loirefloden, Frankrike

MS Loire Princesse

FAKTA OM FARTYGET

MS Loire Princesse

Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt – Premiumfartyg
Byggt år: 2014
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 96

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, bibliotek, souvenirbutik och soldäck med solstolar.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, kassafack, radio och luftkonditionering. Hytterna på övre däck har balkong.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Nantes från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•6 dagars / 5 nätters flodkryssning på valt däck inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Engelsktalande lokalguider
◦Svensk färdledare
•Transfers

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 6-8 Euro per person och dag
•Dricks till lokala guider och chaufförer på utflykter
•Utflyktspaket
OBS! Måste bokas innan slutbetalningen är gjord.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

TILLVALSUTFLYKTER
Utflyktspaketet Classic: 3 100:-/person

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.