Lissabon, Portugal Träffas i Europas Kalifornien

Aktiv konferens i Lissabon

Området runt Lissabon är nästan för bra för att vara sant. Här hittar vi smaragdgröna berg, färgstarka slott, vild kust, vackra byar och så förstås Lissabon självt. Den lilla storstaden är inbjudande även för storstadsskeptiker. Avstånden är korta och det är lätt att utforska de spännande stadsdelarna med sin vackra arkitektur och avslappnade folkliv.

Utflykterna sker i nationalparken Sintra-Cascais alldeles utanför stan. Området är utmärkt av UNESCO. ”Månberget” Sintra är rikt på sevärda slott och vi förundras över fantasifullheten, de vackra slottsträdgårdarna och de undangömda klostren. Nere vid Atlantkusten kan vi besöka kontinentens västligaste punkt Cabo da Roca, smaka av den goda fisken och bada från oförstörda sandstränder. Detta är Europas Kalifornien, inte bara om man frågar de många surfarna.

Höjdpunkter

  • Europas just nu coolaste stad
  • Gröna Sintra med sina eklektiska slott
  • Den vilda Atlantkusten med Europas västligaste punkt
  • Vandring, cykling och surfing

Aktivitetsförslag

Slottsvandring i Sintra

Ur Sintrabergets grönska tittar de upp överallt, de märkliga och ibland stolliga slott och palats som byggts av traktens adel genom tiderna. Pastellfärgade Palacio da Pena, tusenåriga Castelo dos Mouros, Palacio Nacionals dubbelspiror, Montserrates trädgårdar… en fest för ögat.

Kustvandring

Europeiska kontinentens västligaste punkt heter Cabo da Roca och här följer vi en spektakulär kustled. Långt från Sydeuropas ofta överfulla stränder möts vi istället av branta klippor, vilda sandstränder och en och annan fiskeby. Vi lunchar på fisk och skaldjur på en restaurang vid havet.

Lär er surfa

Portugals oändliga sandstränder är Europas mecka för vågsurfing. Man behöver inte kasta sig utför jättevågorna i Nazaré (googla det ni) utan det finns sköna svall även för nybörjaren. Känslan att stå upp på brädan för första gången medan den skjuts fram av vattnets kraft är oslagbar!

Mountainbike

Det här är surfing för landkrabbor. Uppe i Sintra ligger ett superskönt och välrenommerat stigsystem där såväl nybörjare som proffs susar fram genom den täta grönskan på svepande stigar. Även Monsanto mitt i Lissabon har fin åkning på lite närmare håll, och ni kan alltid välja E-mtb för att göra mer av en utflykt. Vi samarbetar med riktigt duktiga lokalguider och hyr ut riktiga cyklar.