Berlin, Tyskland Mycket för pengarna

Konferensresa Berlin

Översiktsbild av Berlin.

Välkommen till den moderna staden med en lång och dramatisk bakgrund. Efter murens fall och återföreningen har Berlin rest sig stolt och vuxit till att bli en av de mest spännande städerna i Europa.

Berlin är huvudstad i Tyskland och dess folkrikaste stad med drygt 3,4 miljoner invånare.

Berlin är fyllt av sevärda byggnader och platser. Brandenburger Tor är antagligen den allra kändaste och får ofta agera symbol för staden. Byggnaden, som är influerad av propyléerna i Aten, ligger dessutom på den forna gränsen mellan Öst- och Västtyskland, vilket ger den ännu större symbolkraft.

Österut från Brandenburger Tor går paradgatan Unter den Linden, Berlins motsvarighet till Champs-Élysées i Paris.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Hotell i modernt höghus intill det livliga torget Alexanderplatz, fyra minuters promenad från Berlins kongresscenter och sju minuters promenad från Berlins tv-torn. Park Inn by Radisson ligger mittemot stationen Alexanderplatz. Därifrån kan du ta buss, spårvagn, tunnelbana och pendeltåg (S-Bahn) till alla delar av Berlin. Du promenerar till Museiön och det livliga Hackescher Markt på 10 minuter.

Stilrena rum med platt-tv, gratis Wi-Fi och skrivbord. Vissa av rummen har stadsutsikt och/eller badrum med golvvärme och regnskogsdusch.

Det finns tre restauranger, bland annat en fusionrestaurang som serverar mat från Europa och Kalifornien, en bar, elva mötesrum och en takterrass (inträdesavgift). Dessutom finns spa, bastu och gym. Det går att hoppa base jump från taket (mot avgift).

Liknande resor