Berlin, Tyskland Mycket för pengarna

Konferensresa Berlin

Översiktsbild av Berlin.

Välkommen till den moderna staden med en lång och dramatisk bakgrund. Efter murens fall och återföreningen har Berlin rest sig stolt och vuxit till att bli en av de mest spännande städerna i Europa.

Berlin är huvudstad i Tyskland och dess folkrikaste stad med drygt 3,4 miljoner invånare.

Berlin är fyllt av sevärda byggnader och platser. Brandenburger Tor är antagligen den allra kändaste och får ofta agera symbol för staden. Byggnaden, som är influerad av propyléerna i Aten, ligger dessutom på den forna gränsen mellan Öst- och Västtyskland, vilket ger den ännu större symbolkraft.

Österut från Brandenburger Tor går paradgatan Unter den Linden, Berlins motsvarighet till Champs-Élysées i Paris.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Ikonisk byggnad som bland annat synts i Bondfilmer intill välkända TV-tornet och livliga Alexanderplatz. Park Inn by Radisson ligger väldigt centralt nära det mesta. Det är fyra minuters promenad till Berlins kongresscenter och sju minuter till Berlins tv-torn. Från Alexanderplatz kan du ta buss, spårvagn, tunnelbana och pendeltåg (S-Bahn) till alla delar av Berlin. Det är också gångavstånd till Museuminsel med flera berömda museum och livliga Hackescher Markts alla restauranger, pubar och caféer.

Rummen är stilrena med platt-tv, gratis Wi-Fi och skrivbord. Vissa av rummen har stadsutsikt och/eller badrum med golvvärme och regnskogsdusch.

Det finns tre restauranger, bland annat en fusionrestaurang som serverar mat från Europa och Kalifornien, en bar, elva mötesrum och en takterrass (inträdesavgift). Dessutom finns spa, bastu och gym. Det går att hoppa base jump från taket (mot avgift).

Liknande resor