Düsseldorf, Tyskland Från fotboll till öl

Konferensresa Düsseldorf

Där floden Düssel möter Rhen växte staden Düsseldorf fram redan på 600-talet. Staden har under århundradena varit väldigt viktig både kulturellt och ekonomiskt. Andra världskriget var dock inte nådigt mot staden, närmare åttio procent förstördes. Britterna hjälpte till med uppbyggnaden och idag är Düsseldorf en affärsstad med huvudkontor för många europeiska och japanska företag.

Stadens hjärta är Altstad (Gamla stan) där ungefär 260 restauranger, pubar och klubbar trängs på ca en kvadratkilometer. Det har smeknamnet ”världens längsta bar” och även hem för ölet Altbier som endast tillverkas i Düsseldorf.

Düsseldorfs konstakademi, Kunstakademie Düsseldorf, är en av de mest erkända i Europa och det har gjort Düsseldorf till en betydande konststad. Här finns omfattande konstsamlingar och museer och många konstnärer och konststuderande är bosatta här.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Leonardo Hotel

Leonardo Hotel Düsseldorf City Center är ett toppenval när du besöker Düsseldorf.

Det har en perfekt blandning av värde, komfort och bekvämlighet samt en tyst miljö med en mängd bekvämligheter som är framtagna för resenärer som du.

Det här hotellet har rumservice. Dessutom har Leonardo Hotel Düsseldorf City Center en träningsanläggning och en lounge som gör att du kan ta en paus från din upptagna dag.

Liknande resor