Milano, Italien Italiens mode -och kulturhuvudstad

Konferensresa Milano

Venedig är en stad i nordöstra Italien och huvudstad i regionen Veneto. Det ligger tvärs över en grupp av 118 små öar som är åtskilda av kanaler.

Milano är ett fantastiskt resmål för den som vill uppleva mycket på en och samma plats. God mat och dryck, shopping, sol, vackra byggnader och så klart - den italienska fotbollen. Milano bjuder på ett rikt restaurangutbud med fantastiska menyer och smaker. Att sätta sig ner vid den världsberömda katedralen Duomo di Milano och sippa på en god espresso och samtidigt njuta av den italienska solen är det inte mycket som slår. Domen är en av de största i världen. Milano är hemstad för AC Milan och Inter och de delar hemmaplan på mäktiga San Siro, härlig stämning utlovas.

Staden är också centrum för Europas modeindustri, många av världens mest berömda modeskapare och designers bor och verkar här. Var du än går kommer du se lyxiga modevaruhus inhysta i pampiga byggnader. Milano ska ha grundats under 700-talet f.Kr. när keltiska stammar valde att bosätta sig i området. Cirka 500 år senare tog romarna över staden från kelterna. Det kom att bli Italiens andra stad under kejsartiden och också ett vetenskapligt mecka. De kommande århundradena blev Milano en viktig förbindelse mellan nordvästra Europa och romarriket när det kom till handeln. Staden har efter romartiden varit under ett antal olika styren, både spanskt och österrikiskt, och 1805 när Napoleon utropade sig själv som kung i den italienska republiken blef Milano även huvudstad. Olika typer av styren fortsatte ända tills andra världskrigets slut och en ekonomisk uppgång skedde och idag betecknas Milano som Italiens ekonomiska centrum.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Art Hotel Navigli

Naviglio är ett av de mest populära områdena i Milano, känt för sina pubar, restauranger och butiker. Art Hotel ligger mitt i detta livliga område med promenadavstånd till massor av shopping och nöjen.

Art Hotel Naviglis fasad pryds av konstverk från internationella konstnärer och ni kan koppla av i trädgården eller på terrassen på sjätte våningen. Hotellet serverar en stor amerikansk frukost varje morgon. Här finns fem ljusa konferensrum och en stor lobby med bar. På översta våningen har du dessutom tillgång till terrass, gym och en hälsoavdelning med bastu och turkiskt bad.

Rummen på Art Hotel Navigli har AC och platt-tv med satellitkanaler. Vissa rum har även egen balkong.

Det tar bara 5 minuter att promenera till tunnelbanestationen Porta Genova. Därifrån tar du dig enkelt till centrala Milano.

Liknande resor