Paris, Frankrike Broarna över Seine i kärlekens stad

Konferensresa Paris

Paris är med mer än 30 miljoner turister årligen en av världens mest besökta städer med kanske flest kända landmärken i världen. Paris är också ett centrum för romantiken, konsten, gastronomin och modeindustrin. Paris är huvudstaden i Frankrike och är belägen vid floden Seine. Innerstaden har cirka 2,2 miljoner invånare och med förorter över 11 miljoner invånare.

Eiffeltornet är ett klassiskt kännetecken för Paris och en nationell symbol för Frankrike. Det byggdes för 1889 års världsutställning och har idag ett antal mer eller mindre skalenliga kopior runt om i världen, bl.a. i Las Vegas och Tokyo.

Seine är på många sätt centrum för det romantiska Paris. Under sommarkvällarna är dess stränder särskilt populära att besöka bland såväl turister som Parisare. Det finns många möjligheter att med båt åka längst Seine. Från floden ser ni, förutom de många och vackra broarna, även Eiffeltornet och Notre Dame.

På senare år har även Paris SG börjat locka mänger av turister till Paris. I takt med att storstjärnorna köpts in och titlarna vunnits blir laget mer och mer populärt. Parc de Princes är oftast slutsålt och även om publiken är lite kräsen är stämningen ofta väldigt hög.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 3plus stars

Hotel Magenta 38

Magenta 38 ligger inbäddat i en Haussmann-byggnad mellan Gare de l'Est och Place de la République, och är en anmärkningsvärd liten 3-stjärnig guldklimp. Den blandar lugn, modernitet och komfort i en elegant skandinavisk design och designades av arkitekterna Didier och Fabrice Knoll 2014.

Hotellet ligger 200 meter från tunnelbanestationen Jacques Bonsergent med direktförbindelser till Place de la Bastille. Här erbjuds ljudisolerade rum, 24-timmarsreception och gratis WiFi

Liknande resor