Rom, Italien Den eviga staden

Konferensresa Rom

Trots sin storlek är Rom en av världens mest romantiska städer. Dina promenader inramas av mysiga torg, vackra barockpalats, trattorior och några av världens mest kända sevärdheter.

Att åka på en weekend till Rom är populärt, inte minst för att möta våren i ett härligt klimat. Rom har blivit ett populärt resmål för weekendresor både för konferenser och nöjesresor.

De allra flesta tror nog att italienarna inte äter något annat än pizza och pasta, men det är inte helt sant. Romarna sätter ett stort värde och fokus på att använda de mindre använda delarna inom fläskkött och nötkött, som exempelvis den inälvsbaserade maträtten Pajata och oxsvans (coda). Det romerska köket har en stark influens och har tagit stor inspiration av det judiska köket.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Hotel Imperiale

Med sitt centrala läge har Hotel Imperiale Rome nära tillgång till Roms omtyckta turistattraktioner. Hotellet har många faciliteter som bastu och bubbelpool, fitnessanläggning finns på området och gäster kan utnyttja hotellets cykeluthyrning.

De 4-stjärniga rummen erbjuder minibar och är möblerade med hög standard. Alla är utrustade med platt-TV, walk-in garderob och privat badrum.

Hotel Imperiale Romes restaurang är ett idealt val för gäster som vill stanna på området och äta. Varje kväll kan boende slappna av i den komfortabla loungebaren. Ett stort utbud av restauranger finns även i området. Sevärdheter som Fontana di Trevi och Spanska trappan ligger inom promenadavstånd.

Liknande resor