San Sebastian, Spanien Ett paradis för matupplevelser

Konferensresa San Sebastian

Utsikt till San Sebastian från Igueldo.

En resa till den kungliga badorten och matmeckat San Sebastian (Donostia på baskiska) Bara språket, som inte är besläktat med något annat, ger känslan av att befinna sig i ett sagoland.

Att baskerna själva utnämner sitt kök till Spaniens bästa är kanske inte så konstigt, men att så många spanjorer håller med låter oss ana att här pågår något alldeles speciellt.

Den bördiga jorden och den kalla Atlanten förser kockarna med utmärkta råvaror. Här botaniserar vi bland fantasifulla pintxos, de små tapas-rätterna som gärna avnjuts direkt vid bardisken tillsammans med ett par glas av den syrliga cidern.

San Sebastian har också flest stjärnkrogar i förhållande till invånarantalet i världen.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 4 stars

Silken Amara Plaza

Hotel Silken Amara Plaza ligger centralt och på flodpromenaden i San Sebastian. Ett modernt hotell med nyklassisk inredning som matchar San Sebastian perfekt. I hotellet finns en restaurang, bar och flera konferensrum. Hotellets Plaza Restaurant serverar baskiska och internationella favoriter. Pianobaren La Ola är också en gastro-pub som erbjuder en mängd olika drycker och ett mindre utbud av moderna rätter. Bra läge intill floden Urumea med shopping, Stränderna La Zurriola och La Concha ligger inom ca 2 km avstånd från hotellet.

Rated 3 stars

Hotel Codina

Detta fräscha och nyrenoverade medelklasshotell ligger i stadens västra del. Ett par hundra meter nedanför gatan ligger den finfina sandstranden Ondarreta och efter tjugo minuters promenad längs den skyddade bukten är vi i gamla stan med sina livliga pintxo-barer, gågator och folkliv. Även stadsdelen Antigua där hotellet ligger har mycket att erbjuda. Rummen är fina och varje morgon serveras en frukostbuffe med både salt och sött en trappa ner.

Liknande resor