En exklusiv vandringsvecka för läckergommar

Vandring & mat i Baskien

Grupp människor vandrar på väg ner till en strand

Följ med på en sinnenas odyssé i detta mytomspunna landskap vid Spaniens Atlantkust. Trakten runt den kungliga badorten och matmeckat San Sebastián (Donostia på baskiska) är fylld av vacker natur och fröjder för gommen. Under veckan vandrar vi några av de finaste kustlederna, djupt inne i det vilda inlandet och i det franska Baskien.

Flera av lederna är delar av pilgrimsleden till Santiago de Compostela, närmare bestämt Camino del Norte som anses vara den vackraste. Naturen är frodig och dramatisk och folklynnet stolt. Separatisterna har dock lagt ner sina vapen och nyfikna turister börjar hitta till vad som fortfarande är en oexploaterad del av Spanien. Språket, som inte är besläktat med något annat, ger nästan känslan av att befinna sig i ett sagoland.

En resa i Baskien blir också en genuin matresa. Att baskerna själva utnämner sitt kök till Spaniens bästa är kanske inte så konstigt, men att så många spanjorer håller med låter oss ana att här pågår något alldeles speciellt. Den bördiga jorden och den kalla Atlanten förser kockarna med utmärkta råvaror.

San Sebastián har också flest stjärnkrogar i förhållande till invånarantalet i världen. Här botaniserar vi bland fantasifulla pintxos, de små tapas-rätterna som gärna avnjuts direkt vid bardisken tillsammans med ett par glas av den syrliga cidern. Vår guide leder oss också till utvalda restauranger av olika typer och flera intressanta provsmakningar.

Dryck ingår till alla måltider

Svensk lokalguide

Avresor

 • 2024-05-16
  8 dagar

  Slutsåld

  Pris från 20.995,-

  Från: Göteborg, Stockholm

  Med: Jakob Aarsheim

 • 2024-09-12
  8 dagar

  Lediga platser

  Pris från 20.995,-

  Från: Stockholm

  Med: Jakob Aarsheim

Höjdpunkter

Hotell

Rated 3 stars

Hotel Jauregui

Vi bor på ett trevligt och nyrenoverat familjeägt hotell i fiskarkvarteret La Marina, ett stenkast från havet i den lilla staden Hondarribia. Staden brukar räknas som en av Baskien allra vackraste och mest intagande och är lite som San Sebastián var förr, innan för många besökare hittade dit. Staden har en spännande historia och charmiga omgivningar med en mycket välbevarad gammal del, en levande fiskehamn, folkliv och en vacker skyddad strand. Det är gångavstånd överallt och man njuter gärna av gågatorna eller något läskande på en uteservering nere vid havet. Det går dessutom en båt över floden till den franska grannbyn Hendaye.

Vi bor i fräscha och välutrustade rum med utsikt mot de speciella husfasaderna, fina badrum, minibar, kassaskåp, platt-TV och naturligtvis gratis Wi-Fi. hotellet har också en bar och en stolt restaurang där man specialiserar sig på pintxos och andra baskiska läckerheter.

Program

7 frukostar, 5 luncher och 5 middagar inkluderad

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Transfer t/r om du bokat flyg med oss
 • 7 nätter del i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 5 luncher
 • 5 middagar
 • Utvald dryck till alla måltider
 • 5 vandringar inklusive transporter
 • Svensk guide hela veckan

Detta ingår inte

 • Övrigt
 • Tillval enkelrum

Liknande resor