Sardinien, Italien En av världens fem blå zoner

Konferensresa Sardinien

detalj av Capriccioli-stranden på Costa Smeralda, Sardinien

Sardinien är Italiens näst största ö och bjuder på mycket av allt. Här finns charmigt nötta små byar och städer, fina vita sandstränder som skyddas av små vikar, ett varierat landskap med lavendeldoftande vandringsleder och härliga olivlundar. Klimatet är härligt milt och det är sommartemperatur både i luften och vattnet långt in i oktober.

De människor som lever i de blå zonerna har gemensamma egenskaper i livsstilen så som kost, sunt leverne och fysisk aktivitet detta bidrar till deras längre livslängd.

Cagliari är Sardiniens huvudstad, och också huvudstad för den självständiga regionen med samma namn. Staden ligger vid bukten Golfo degli Angeli på den södra delen av Sardinien och har cirka 160.000 invånare, vilket gör den till den största staden på ön. Med en av de största hamnarna i Medelhavet är den samtidigt Sardiniens ekonomiska och industriella kraftcenter, och ligger i nivå med några av de norditalienska städerna på fastlandet, var angår inkomstnivå.

Cagliari har en rik historia som bland annat inkluderar enastående romerska fynd, ett rikt kulturliv med historia, teater och utomhuskonserter på sommaren, en fantastisk gastronomi med massor av läckra fiskrätter och många trevliga restauranger, en härlig blandning av gamla, smala gator och nyare gator med butiker och goda möjligheter till shopping.

Bland stadens största sevärdheter finns den romerska amfiteatern, byggd under på 200-talet e.Kr. Den var tidigare en skådeplats för kamper mellan djur och män, och mellan professionella gladiatorer, som rekryterades från ön och fastlandet. Amfiteatern kunder rymma upp till 10.000 åskådare, vilket utgjorde en tredjedel av dåtidens romerska Cagliari. Idag nyttjas amfiteatern konserter och teaterföreställningar.

Höjdpunkter

Exempel på hotell

Rated 5 stars

Palazzo Tirso Cagliari

Palazzo Tirso Cagliari MGallery ligger i Cagliari och erbjuder boende med utomhuspool, privat parkering, ett fitnesscenter och en trädgård. Boendet har både en terrass och en bar.

Palazzo Tirso Cagliari MGallery har luftkonditionering rum med garderob, kaffemaskin, minibar, värdeskåp, platt-tv och eget badrum med bidé. I rummen på boendet finns gratis toalettartiklar och en iPod-dockningsstation.

Hotellet erbjuder en frukostbuffé och även en meny av internationella rätter.

Liknande resor