Åre, Sverige Aktiv konferens i Sveriges främsta sportort

Konferensresa Åre

POV-bild av en mountainbiker efter en annan cyklist på en spår

Åre som turistmål är ingen nyhet. Redan på 1100-talet stannade pilgrimer från hela Europa i tusental till i Åre på väg till Nidaros (nuvarande Trondheim) och S:t Olavs grav. Åre Bergbana togs i bruk 1910 och sedan dess har Åres dragningskraft bara ökat för natur- och fjällsugna. Åre är en av de mest välbesökta vinterdestinationerna i Norden, men Åre är en pärla även på sommaren. Vidsträckta vidder, tysta skogar, blomsterängar, fågelliv och långa härliga vandringsleder utan trängsel - och riktigt hög klass på service och mat. Hotellen vi bor på har valts med omsorg och fjällkänslan kombineras med tillgänglighet och rustik charm. Det borgar för en riktigt produktiv och aktiv konferens.

Hotell

Buustamons Fjällgård

Buustamons Fjällgård ligger mitt på en vandringsled och är Åreskutans högst belägna hotell (732möh). Köket hämtar inspiration både från Jämtland och olika bergsområden världen över och omtalas ofta som en av Åres bästa restauranger. Man har också ett av Sveriges minsta (lagliga) brännerier som den intresserade kan besöka, komplett med provsmakning. Här finns bara 12 rum så det är behagligt litet och intimt och innebär att som konferensgrupp kan ni få hotellet för er själva. På sängen väntar en skön morgonrock och tofflor att tassa runt i. Dusch och toalett hittar vi i korridoren precis som i svunnen tid. Våra gäster har tillgång till relaxavdelningen med bastu och varma utomhusbad varje eftermiddag.

Hotell Fjällgården

Trivsamma Hotell Fjällgården ligger fridfullt beläget uppe på Åreskutan med härlig utsikt över dalen. Vandringsleder utgår direkt från hotellet i alla riktningar. Byn nås med bergbana som är gratis för oss gäster. Här njuter vi av fräscha frukostar och vällagade middagar. Vilar gör vi i fluffiga Hästens-sängar och det finns olika spa-behandlingar som är extra sköna efter en dag på fjället. Vi har fri tillgång till bastu och badtunnor. Dagarna avslutas gärna med en drink framför brasan.