Samorin, Slovakien Träningsfaciliteter av högsta klass för 27 olympiska idrotter

Samorin

Fitnessanläggning med hästspår och flod

X-Bionic Sphere ligger mitt i Centraleuropa endast 2 mil från Bratislava, 6 mil från Wien och 12 mil från Budapest. Vid Donaus strand ligger ett område på mer än 1.000.000kvm med idrottsfaciliteter i världsklass för inte mindre än 27 olympiska idrotter och ett nybyggt högklassigt hotell. Anläggningen invigdes 2016 och här finns bland annat utomhus 50-meters bassäng, toppmodern friidrottsanläggning, UEFA-godkänd fotbollsplan, professionellt gym i tre våningar och mycket mer.

Helpension

Pris från 4990 kr

Höjdpunkter

"På alla våra år i branschen är X-Bionic Sphere kanske det mest imponerade idrottscenter vi sett. Här håller ALLT yppersta klass, boende, service och träningsfaciliteterna."

Simning

Utomhus 50-meters bassäng, uppvärmd från april till mitten av oktober. Bassängen har 10 banor och Omega tidtagningssystem och stora läktare. Inomhus 25-meters bassäng även den med Omega-system och läktare. Gott om ytor för uppvärmning före passen.

Friidrott

Helt ny och mycket fräsch friidrottstadion med stor läktare. Vid sidan av stadion finns separat kastområde och en lutande tartanbana för snabbhetsträning.

Fotboll

Fotbollstadion på anläggningen med FIFA-standard med elljus och läktare för 5.000åskådare. Redan nu har exempelvis Slovakiens landslag, Besiktas och Liverpools U17 förlagt träningsläger här.

Hotell

Rated 4plus stars

X-Bionic Hotel

X-Bionic Hotel inviges precis som övriga anläggningen under 2016. Det högklassiga hotellet ligger mitt i det fantastiska idrottsområdet med gångavstånd till alla träningsfaciliteter. På hotellet finns bland annat ett stort och imponerande konferenscenter, fyra restauranger, ett väldigt fint och mysigt spa, biograf, bar med biljardbord och bowling. Det minst sagt välutrustade gymmet ligger i samma byggnad liksom simhallen och badlandet. Rummen är ljusa och modernt utrustade, har två sovrum med två separata sängar i varje rum, gott om garderobsutrymmen och väldigt fräscha badrum.