Rickard Lindborg

Rickard lindborg

För två år sedan pensionerade jag mig från Flygvapnet, och har nu övergått till att ”bara” vara reservofficer. Jag har därför gott om tid till att göra sådant som sätter den där guldkanten på tillvaron. Helst cyklar eller vandrar jag med hustrun i både Sverige och på kontinenten.

I maj 2022 gick vi bl.a. de ca 80 milen på Camino de Santiago mellan Saint Jean Pied de Port i Franska Pyrenéerna till Santiago de Compostela i Spanska Galicien. En obeskrivlig vandring i en fantastisk miljö. En upplevelse att ta med sig hela livet.

När det gäller cyklingen så har jag på senare år även hittat tjusningen med MTB-cykling. Genomförd Cykelvasan under 2022, vilket gav mersmak. Annars blir det mest cykling på vanliga vägar och grusvägar.

Om vädret är så dåligt att det är uteslutet att cykla ute, så använder jag gärna min smarta trainer. Med den får man väldigt realistisk cykling, kanske någonstans i Italienska alperna, fast man egentligen sitter och cyklar i sitt eget garage. Fiffigt.

Utöver cykling och vandring är jag helt frälst på såväl kajak- som SUP-paddling. Att glida runt i skärgården under alla årets månader i en kajak bjuder ofta på underbara naturupplevelser.

I övrigt har jag ett stort behov av att få ”jobba med händerna”, och älskar därför att snickra och bygga, och anser själv att jag är ganska kreativ och påhittig. Jag "mekar" gärna med allehanda ting, och försöker helst att reparera trasiga saker än köpa nya. Jag har lätt för att ”nörda ner” mig i olika saker och experimenterar gärna på olika sätt. Till exempel har jag börjat vaxa mina cykelkedjor istället för att som vanligt olja dem.

Min ögonsten som jag ägnar en del tid just nu är en AVD Windcheetah, designad av den nu framlidne legendaren Mike Burrows. Windcheetah är en trehjulig liggcykel med ganska speciell design, och har faktiskt varit utställd på både Museum of Modern Art and the Guggenheim museum i New York.

Resor med Rickard

September 2024

Oktober 2024