Blogg

Publicerad: 24. februari 2023

Favoritfloden med historia, kultur, god mat och dryck

Det var svårt för mig under pandemin när resandet var begränsat att inte börja klättra på väggarna, men nu när det är över ser jag till att resa så mycket det någonsin går! Så säger vår färdledare Ulf Isaksson när vi frågar honom om hans upplevelser på flodkryssning.

Det bär av på flodkryssning på Donau igen Ulf - vad ser du fram emot?

- Att få komma tillbaka på min favoritflod Donau med så mycket historia, kultur, god mat och dryck, och så nya spännande äventyr och att få träffa alla gamla och nya vänner.

Är det något vi inte får missa längs floden? Någon personlig favorit?

- Min absoluta favorit är den underbart lugna lilla staden Novi Sad i Serbien, som inte så många har varit i. Naturligtvis går det inte att jämföra med Wien och Budapest men det vilar ett behagligt lugn över hela staden med en liten marknad så typisk för denna del av Europa, samt massor av utekaféer.

"Det centrala torget i Novi Sad, Serbien eller Trg Slobode. Synlig är traditionell arkitektur, parochial romersk-katolska kyrkan med namnet Marias och statyn av Svetozar Miletic. Se fler bilder som detta i:"

Huvudtorget i Novi Sad, Serbien

Hur brukar stämningen och gemenskapen vara ombord?

- Det är små båtar med ca 150 passagerare och efter några dagar känner alla igen varandra, inte bara vi från Escape Travel. Personalen ombord får en att känna sig verkligen välkommen. Stämningen är avslappnad och familjär, när vi så sakteliga förflyttar oss längs med Donau. Vi kan se, höra och uppleva dofterna efter flodbankarna.

Är flodkryssning både tryggt och bekvämt?

- Redan 1977 gjorde jag min första flodkryssning på Donau och kom redan då underfund med att detta sätt att resa är det absolut mest bekväma sätt att resa på.

Ulf fortsätter: Kaptenen ombord ser till att de internationella bestämmelserna gällande säkerhet ombord demonstreras och vi övar alla i en gemensam "drill" innan fartyget lämnar den första hamnen. Under resans gång blir vi väl omhändertagna av de lokala guiderna och deras agenturer, allting för att allt ska flyta så smidigt som möjligt.

Tack Ulf Isaksson och fortsatt trevliga resor önskar vi!

«Bra svensk reseledare som informerade och höll fina föredrag. Mycket upplevelser i den olika områdena.» Ur enkätsvar från Donau-kryssning med Ulf Isaksson

Croisieurope plat mignon de veau perigueuxchristian creutz