Från hotellets terrass är det utsikt över Garda, klippan La Rocca och gardasjön, Golf Hotel Ca' Degli Ulivi, Garda, Italy

Blogg

Publicerad: 9. februari 2023

När arbete på distans blivit vardag behövs konferensen

Vi behöver ses! Det är nog anledningen till att konferenser med Escape Travel går mot ett rekordår igen. Det finns inget billigare sätt att hålla kreativa idéer vid liv och kommunikationen mellan medarbetare sund och trygg. Vi människor trivs när vi ses ofta.

Människor på en brygga, en i luften som störtar i vattnet

Unsplash

Utspridda medarbetare får träffas i en skön miljö

Vi jobbar också på olika håll, precis som man gör på många företag. Med medarbetare från Östersund till Teneriffa, från Borås till Chamonix är vi själva utspridda. Många guider och färdledare bor på olika håll i fler länder. Tillfällen för fysiska träffar blir guld värda och då gör vi gärna något aktivt i naturen. Vandring uppmuntrar till de bästa samtalen!

Grupp från Escape på vandring

Några av oss på Escape Travel

En aktiv konferens ger bra kommunikation

När vi ses på konferens sitter vi ofta inte still. Det har vi inte tid med! De flesta möten avhandlas bra digitalt, så man måste jobba på andra saker när man träffas ”på riktigt”. Då är det ofta på en vandringsled eller kring en riktigt god middag. Då sitter vi förstås still, men det skrattas och pratas vid borden. Vart har du rest nyligen? Hur var det? Vi kikar i mobilerna på varandras videos. Där möts vi på riktigt och det gör susen för kommunikation och riktigt bra kollegskap.

Skaldjur paella på träbord närbild

Skaldjur paella

Team som fungerar är trygga team

När ditt team cyklar tillsammans på kullerstensgatorna i Amsterdam, eller när de får en klurig uppgift att lösa på stranden i Marbella, vad händer då? När kollegor tar hjälp av varandras styrkor och vågar visa sårbarhet kommer vi lite närmare god kommunikation. Det blir lättare att samarbeta, högre i tak. Ett tryggt team vågar be varandra om råd för att lösa en uppgift och ingen behöver känna sig i underläge.

Tillbaka hemma efter konferens

Vi vet att en konferens vid ljuvliga Gardasjön eller längs spanska solkusten inte gör några mirakler, men återkommande konferenser ökar definitivt dina chanser till ett välfungerande team på arbetsplatsen. Och vad gör effektiva och trygga team? Underverk!

Nyhet! Hyr en villa i Provence på hösten för styrelsegruppen med ciceron och vandringar.