Flodkryssning plus hotellvistelse i Porto

Flodkryssning på Douro med Porto

Mer Porto åt folket! Denna välfyllda veckoresa börjar med vår populära femnätters flodkryssning på Douro med alla höjdpunkterna. Vi avslutar sedan med två nätter på flott hotell i Porto, som många gärna vill se mer av efter kryssningen.

Douro är pulsådern som livet i Porto alltid har kretsat kring. Vi färdas djupt in i landet ombord vår bekväma flodkryssare och får äkta naturupplevelser med olivlundar, vinodlingar och vackert belägna bergsbyar på en av Europas vackraste floder. Eller som en av våra gäster påpekade efter att ha genomfört sitt livs kryssning: ”Det ÄR världens vackraste flod.”

Dourodalens vackra och levande kulturlandskap är dessutom är upptecknat på UNESCO:s världsarvslista. Här finns världens äldsta vinområde med s.k. garanterat ursprung för det ojämförliga och världsberömda portvinet. På din flodkryssning får du lära känna kulturen och traditionerna i denna del av Portugal väl. Lokala maträtter och goda viner sätter självklart också sin prägel på resan.

Porto avrundar resan med sin slående arkitektur och sköna atmosfär. Man passar också gärna på att besöka de anrika portvinshusen i Vila Nova de Gaia på Douros södra strand.

Flodkryssning + Hotell

Svensk färdledare

Helpension med dryck ombord

Avresor

 • 2025-05-30
  8 dagar

  Lediga platser

  Pris från 26.495,-

  Från: Göteborg, Köpenhamn, Stockholm

Höjdpunkter

Fartyg

MS Gil Eanes vid hamnen

Rated 4 stars

MS Gil Eanes

Rederi Croisi Europa

Byggår 2015

Längd 75 m

Antal däck 3

Passagerare 132

Ombord finns en restaurang, lounge med dansgolv, souvenirbutik och soldäck. Wi-Fi i loungen och receptionen.

Alla hytterna är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, TV, litet värdeskåp och luftkonditionering. Hytterna har två enkelsängar som kan sättas ihop till en dubbelsäng. Hytterna på övre och mittdäck har en fransk balkong, medan hytterna på nedre däck har mindre fönster som inte kan öppnas.

Hotell

Rated 4 stars

Hotel Carris Porto Ribeira

Hotel Carris Porto Ribeira hälsas du välkommen med god atmosfär och utsikt över Dourufloden. Den gästfria personalen ger dig en trevlig och personlig service.

Detta trivsamma hotell är inrett i en historisk byggnad och ägarna har verkligen lyckats bevara charmen i de gamla eleganta omgivningarna. Man har också tillfört moderna faciliteter och det kan du bland annat uppleva i de bekväma och ljusa rummen. Flera erbjuder en vacker utsikt över Dourofloden och några erbjuder privat balkong/terrass. Hotellets trevliga atmosfär och eleganta dekoration upplevs speciellt på Restaurante Forno Velho, där du kan njuta av det goda köket under de varsamt välbevarade stenvalven. På hotellets charmiga tapasbar kombineras en avslappnad atmosfär med några av Portugals bästa viner.

Hotellet ligger i hjärtat av Portos historiska centrum och endast 100 meter från det historiska torget, Ribeira. Här råder en härlig stämning och du kan välja mellan en mängd restauranger och caféer. På andra sidan floden ligger stadsdelen Vila Nova da Gaia, där alla berömda Portvinshus ligger. Den vackra promenaden över den ikoniska bron, Ponte Luis I, tar endast 15 minuter.

Program

7 frukostar, 4 luncher och 7 middagar inkluderad

Utflykter

Utflykterna i programmet kan bokas i förväg i ett utflyktspaket. För att säkra en plats på utflykterna rekommenderar vi att du bokar utflyktspaketet samtidigt som kryssningen eller senast 45 dagar innan avresa. De förbeställda utflykterna kommer att ske med en engelsktalande guide. Det är också möjligt att boka utflykterna individuellt ombord, men då till ett högre pris och i mån av plats.

Utflykter Classic

3495 kr per person

Dag 1 Porto by night

Porto

34 Euro

Dag 2 Rundtur i Porto med besök på portvinshus

Porto

76 Euro

Dag 3 Vila Real och Solar de Mateus

Régua

80 Euro

Dag 4 Utflykt til Salamanca (Spanien) inkl lunch

Barca D´Alva

102 Euro

Dag 5 Vindistrikt och besök på vingård

Ferradosa

62 Euro

Dag 6 Guidad stadstur i Porto

Ingår

Porto

Praktisk information och resevillkor

Detta ingår

 • Flyg t/r om du valt det inkl incheckat bagage samt handbagage
 • Transfer t/r om du flyger med oss
 • 5 nätter i vald hyttkategori
 • 2 nätter på hotell med frukost och middag
 • Välkomstdrink
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna ombord
 • Utvalda drycker i baren ombord (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Underhållning ombord
 • Hamnavgifter
 • Svensktalande reseledare
 • Engelsktalande lokalguider
 • Utflyktspaket om du valt det
 • Turistskatt

Detta ingår inte

 • Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Tillval utflyktspaket (måste bokas före slutbetalning)

Liknande resor