Göteborg, Sverige Konferens i Sveriges trevligaste stad

Konferensresa Göteborg

Det var Gustaf II Adolf som grundade Göteborg år 1621. Göteborg byggdes upp av holländare under 1600-talet, eftersom de ansågs bäst på att bygga på sankmark. Detta har gett Göteborgs innerstad dess kanaler och rader av träd utmed kajerna, skurna eller klippta på holländskt sätt. Ursprungligen byggdes Göteborg som en bastion, Carolus XI Rex, kännetcknad av den stora sicksackformade stadsvallen. Tillsammans med Vallgraven och de två skansarna Lejonet och Kronan gjorde att Göteborg under 1600-talet ansågs vara norra Europas bäst befästa stad och i princip omöjlig att inta.

Göteborg är lite av Escapes hemmaplan och vi kan alla smultronställen, restauranger, ölpubar och aktiviteter på våra fem fingrar. Räkna med er konferens i Göteborg blir en succé.

Hotell

Rated 4plus stars

Gothia Towers

Gothia Towers ligger i centrala Göteborg, granne med Skandinaviens största nöjespark Liseberg och några stenkast från paradgatan Avenyn med restauranger, nattklubbar och butiker. Gothia Towers utgör ena ändan av evenemangsstråkets alla scener och arenor med Scandinavium och Ullevi i spetsen. Gothia Towers bildar tillsammans med Svenska Mässan en av Europas största helintegrerade mötesplatser med cityläge. Varje år väljer mer än 1,8 miljoner besökare från hela världen att mötas, äta och bo, utveckla affärer, produkter eller idéer här. På området finns förutom själva hotellet butiker, teater, spa, restauranger till mässhallar och olika typer av mötesarenor - allt samlat under ett tak och med stadslivet precis utanför dörren.

Både hotellrummen och konferenssalarna bjuder på härlig utsikt över de centrala delarna av Göteborg och Liseberg.

Rated 4 stars

Kviberg Park Hotel & Conference

Kviberg Park Hotel & Conference stod klart i juni 2015 och är ett toppmodernt idrottshotell. Från hotellet tar det endast 10minuter med spårvagn in till centrala Göteborg och välkända attraktioner så som nöjesparken Liseberg, Universeum och Göteborgs mysiga centrum. Denna idrottstokiga stad erbjuder stort utbud av shopping, restauranger och pulserande nattliv.

Kviberg Park Hotel & Conference erbjuder övernattning i rymliga hotellrum (2-, 3- och 4-bäddsrum) med platt-TV, Wi-Fi och badrum. Hotellet ligger inne i Prioritet Serneke Arena, vilket gör att ni bor under samma tak som mängder av träningsfaciliteter, exempelvis inomhus längdåkning året om, Nordens största gym, fotbollshall, idrottshallar och beachvolleyboll. Hotellet har också en stor och konferensavdelning med mötesrum från 8 - 150 personer.