Seljalandsfoss Vattenfall Island
Seljalandsfoss Vattenfall Island

Island konferensresa

Vill du ha erbjudande på en skräddarsydd resa?
Susanne Sävenholt

Island konferensresa

Vi hjälper er gärna med er Island konferensresa gruppresa eller företagsresa. På Escape Travel har vi flera års erfarenhet av att arrangera resor för grupper och företag, samt konferensresor till Island. Vi anpassar resan efter era önskemål så att det blir en minnesvärd upplevelse. Vare sig det gäller aktiviteter, boende, konferenser eller pris så har vi flera alternativ tack vare fina avtal med våra leverantörer på Island.

Island som gruppdestination växer
Tack vare dagliga flyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo kan vi erbjuda flexibla lösningar för er gruppresa. Det är lätt att få fram de kreativa ideerna i annorlunda och stimulerande omgivningar. Reykjaviks utmärkta hotell och konferensfaciliteter ligger centralt i staden med närhet till ett brett utbud av olika aktiviteter.

 

 

  • Blå Lagunen på Island.
  • Knölval på valsafari från Reykjavik, Island
  • Gejsern Strokkur, en del av Gyllene Cirkeln på Island
  • Adrenalinkickande forsränning på glaciärfloden Hvita, Island.
  • Solnedgång över Reykjavik, Island.

PROGRAMFÖRSLAG

DAG 1 – ANKOMST TILL ISLAND
Flygresa till Island. Vid flygplatsen på Island väntar vår transferbuss som tar oss med till ert hotell i centrala Reykjavik.

DAG 2 – GYLLENE CIRKELN
Gyllene Cirkeln är en utflykt som genom åren utvecklats till ett ”måste” när man besöker Island. Vår svensktalande guide tar oss med till nationalparken Thingvellir där det isländska tinget grundades år 930. Här kan du också promenera i sprickan som ständigt växer när de amerikanska och eurasiska kontinentalplattorna sakta glider isär.

Efter Thingvellir åker vi vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysirområdet i Haukadalur. Passa på att fotografera den aktiva gejsern Strokkur som skjuter en kokande vattenkaskad rakt upp i skyn!

Hela utflykten pågår i ca 8 timmar.

DAG 3 – HEMRESA
Ledig dag som exempelvis kan bestå av konferens, utflykter eller varför inte studiebesök.

DAG 4 – HEMRESA
Transfer mot flygplatsen

 

UTFLYKTSFÖRSLAG

Blå Lagunen
Blå Lagunen är en av de häftigaste attraktionerna på Island och ett absolut måste när du besöker Island. Ett dopp i det mineralrika vattnet sägs göra underverk för kropp och själ. Blå Lagunen har en varm och avkopplande temperatur kring 37 grader med välgörande mineraler i vattnet.

 

Valsafari från Reykjavik
Åk på valsafari från Reykjavik ut till Faxafloi där du har möjlighet att se flera sorters valar. De vanligaste sorterna här är vikval, vitnosdelfin, tumlare och knölval. I mer sällsynta fall kan du även få syn på späckhuggare, sillval, brugd och grindval.

 

Ridturer med islandshäst
Vi erbjuder flera olika varianter av ridturer med islandshäst på Island – ett vackert sätt att komma nära Islands fascinerande natur och landskap. Hos oss kan du välja mellan korta och långa turer, från nybörjare till erfarna ryttare, dagsturer och flerdagarsturer med övernattningar.

 

Forsränning på glaciärfloden Hvita
– Gullfoss Canyon Rafting
Forsränning på glaciärfloden Hvita är ett spännande sätt att uppleva den isländska naturen. Här upplever du forsränningens födelseplats på Island, bara en kort åktur från Reykjavik. Det vita glaciärvattnet far fram från Langjökull, Islands näst största glaciär, och vidare ut mot Islands sydkust. Vi paddlar ner för floden och tar in den makalösa omgivningen som floden skapat under årens lopp, med den spektakulära ravinen Brúarhlöð som en av höjdpunkterna. Kanjonen bjuder på imponerande klippformationer och hålor där man kan se hur vattnet har skulpterat bergen. Under turens gång får du även möjlighet att hoppa ner i vattnet från lavaklipporna längs ravinen – garanterat en häftig upplevelse! Efter forsränningen kan du koppla av i bastun, och njuta av en grillad måltid.

Forsränning på glaciärfloden Hvita garanterar en spännande upplevelse som kommer imponera samtliga deltagare!

 

ATV fyrhjuling över lavafälten
Häng med på ett fartfyllt äventyr på fyrhjuling över lavafälten! Fyrhjulingarna klarar den tuffa terrängen bra, det är inte för inte som de kallas All-terrain Vehicle (ATV) på engelska. Sätt av i full gas med sikte på toppen av berget Hafrafjall. Väl uppe på toppen väntar en spektakulär utsikt över Reykjavik och berget Esja.

Med fyrhjuling över lavafälten får du möjlighet att besöka platser som annars är svåra att nå utan terränggående fordon.

 

Läs mer om vårt utflyktsutbud på Island här: Utflykter på Island

 

Om ni önskar så hjälper vi även till att boka;
•Konferensrum / mötesrum
•Restauranger
•Dj
•Sightseeing och andra utflykter
•Studiebesök
•Föreläsare
•Koordinator
•Yoga
•Öl/vinprovning
•Matlagningskurs

 

 

Ring oss på 08 – 450 38 90  /  031 – 762 85 10 eller fyll i formuläret nedan så återkommer vi med en offert.                                                                  

Tips!
Ju mer specifik du är i din intresseanmälan – desto lättare är det för oss att ge dig en bra offert på din gruppresa. Kom ihåg – ju tidigare du bokar din resa, desto bättre priser kan du få på flyg och hotell. Välkommen!

 

 

 

Skicka in en FÖRFRÅGAN eller RING 084503890

Skicka förfrågan

Skicka in din förfrågan så återkommer vi till dig inom 24 h.