Passau i solnedgång

Historiska vingslag på flodkryssning och cykel i Bayern

Höjdpunkter:

 • Sju dygns flodkryssning på Donau och Main
 • Wien, Passaudalen och Nürnberg
 • Tre cykelutflykter (tillval)
 • Helpension
 • Dricks ingår
 • Svensktalande färdledare
 • Reser du ensam bjuder vi dig på enkelhyttstillägget

/FLODKRYSSNING FRÅN WIEN TILL FRANKFURT

Vi kryssar från det kejserliga Wien genom vackra dalgångar, vinodlingar och charmiga byar till några av de mest historiska platserna längs vattenvägarna Donau, Main och Main-Donau kanalen. På denna kryssning kan du själv välja att vara aktiv och vara med på sköna cykelturer eller ta det lugnt och njuta av promenader och bussrundturer i idylliska städer och byar. Oavsett om du väljer det ena eller det andra alternativet, kan vi lova dig en fantastisk upplevelse i natursköna omgivningar.
Medeltidsstaden Nürnberg med sin berömda borg och Regensburg med den berömda stenbron som använts av korsfararna sedan 1100-talet, är några av höjdpunkterna innan vår upplevelserika kryssning avslutas i Frankfurt.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 15 995,-
 • Första tillgängliga avresa 16.08.2018 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Helpension
 • Utflykter inkluderade
 • Förstklassigt fartyg
 • Möjlighet till cykelutflykter
 • Inget enkelhyttstillägg för dig som reser ensam
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

 • Avresa 16.08.2018
 • Avreseort Göteborg, Jonkoping, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 15 995,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

RESA TILL WIEN

Flyg till Wien. Från flygplatsen åker vi gemensam buss till fartyget, där vi checkar in och gör oss hemmastadda ombord MS River Navigator. Vi bjuds på välkomstdrink och får en presentation av kaptenen och hans besättning innan middagen serveras. Till kvällen erbjuds det en klassisk konsert (mot tillägg) i land med musik av Mozart och Strauss (måste förbokas). Fartyget ligger vid kaj i Wien över natten.

Schönbrunn slott i Wien, Österrike
Dag 2

WIEN

För våra cykel resenärer börjar dagen på två hjul med en tur till Klosterneuburg klostret, som grundades av St. Leopold av Babenberg den 12 juni år 1114. Området är känt för sina stora skogsområden och sin vinproduktion. Klosterneuburgs Augustinermunkar tillhör nämligen de äldsta och största vinproducenterna i landet. 1860 grundades här även världens första vinodlingsskola. Efter besöket cyklar vi tillbaka till fartyget. Dagens cykel etapp är ca 17,7 km (ca 3 timmar) och räknas som lätt.

De resenärer som inte har valt till cykelpaketet ger sig ut på en stadsrundtur och får se flera av stadens historiska platser och attraktioner, bland annat den Spanska ridskolan, Hundertwasserhaus, Hofburgslottet och Operan. Från Stefansdomen promenerar vi genom de eleganta shoppinggatorna i centrum av den gamla stadsdelen. Efter lunch lägger fartyget ut och vi seglar vidare genom den vackra Wachaudalen mot Passau. Dalen som finns med på UNESCOs världsarvslista är dessutom centrum för Österrikes vinproduktion.

Dag 3

PASSAU

Vi njuter av en avkopplande förmiddag ombord medan vi kryssar längs grönskande vinodlingar på väg mot Passau, dit vi ankommer under tidig eftermiddag. Vi gör en guidad stadspromenad längs idylliska gränder och vackra torg i staden som ligger precis där det tre floderna Donau, Inn och Ilz möts. Idag förenas gammalt och nytt i staden till ett spännande totalkonstverk. Vid middagstid kastar fartyget loss och styr mot Regensburg i Tyskland.

Dag 4

REGENSBURG

Under förmiddagen utforskar vi staden under en två timmars stadsvandring. Vi promenerar genom den gamla stadsdelen som bland annat kantas av välbevarade livsmedelsbutiker. Vi ser bland annat det gamla stadshuset, katedralen och Tysklands äldsta bro, Steinerne Brücke från 1100-talet, som användes av korsfararna när de reste till det heliga landet.

Det finns knappast någon annan stad i Mellaneuropa där man, vart man än ser, kan njuta av den fantastiska bilden av en 2 000-årig stadshistoria. Regensburg har över 1 500 kulturminnesskyddade byggnader varav större delen utgör ”Altstadt mit Stadtamhof”, den äldre delen av staden. Innan fartyget stävar vidare mot Nürnberg finns det möjlighet att på egen hand strosa runt i den pittoreska staden.

Regensburg
Dag 5

NÜRNBERG

Under morgonen lägger fartyget till i den medeltida staden Nürnberg, den näst största staden i Bayern. Efter en god frukost ombord ger vi oss ut på en cykel rundtur (med el-cykel) i den charmiga staden och får uppleva flera av stadens kända landmärken. Dagens cykel etapp är ca 10 km (ca 3 timmar).

Har du inte valt att boka till cykelpaketet gör vi en bussrundtur till det kejserliga slottet som är ett landmärke för staden.
”Gamla Stan” som ligger precis nedanför slottet består av otroligt vackra historiska byggnader, spektakulära kyrkor, mysiga gränder och traditionella marknader.
Vi besöker den gamla katolska kyrkan som byggdes år 1355-1362 och som anses vara en av de viktigaste kyrkorna i Nürnberg. Vi återvänder till fartyget för lunch. Vill du istället spendera eftermiddagen på egen hand i staden, finns möjlighet att åka tillbaka till fartyget till middagstid. Staden erbjuder en uppsjö av kulinariska läckerheter, så varför inte stanna till vid en av de traditionella Bratwursthäuser (korvrestaurangerna) och prova en ”3 im Weckla” (Nürnbergskt traditionella grillkorv)?

Dag 6

BAMBERG

Efter frukost tar vår buss med oss in till staden där vi gör en guidad rundvandring till fots. Bambergs i stort sett oförstörda stadskärna med över 2000 k-märkta byggnader gör den till en av Europas största sammanhängande äldre bebyggelser. ”Gamla Stan” blev därför 1993 upptagen på UNESCO:s lista över världskulturarv. För en kort tid var Bamberg också huvudstad i det tyska riket.

Typiskt för Bamberg är det så kallade rökölet. Det görs på rökmalt, det vill säga malt som torkats i rökgaserna från trä. Träslaget varierar och traditionsenligt har man torkat malt på detta sätt i århundraden. Idag förekommer denna typ av malttorkning framförallt inom whiskytillverkning, där ofta torv används istället för trä.

 

Rådhuset i Bamberg
Dag 7

WÜRZBURG/KARLSTADT

Vid frukosttid ankommer vi vackra Würzburg. Våra cykel resenärer ger sig ut på resans sista cykel etapp (med el-cykel). Turen går genom ett grönskande landskap från Würzburg till Karlstadt med flera stopp längs vägen. Vårt första uppehåll blir efter 30 minuter i den charmerande landsbyn Veitshöchheim. Längs vägen passerar vi även städerna Erlabrunn (10 km från Würzburg) och Zellingen (15 km från Würtzburg). Efter ytterligare 1, 5 timmar gör vi ett uppehåll staden Himmelstadt. Efter lite förfriskningar ger vi oss iväg på vår sista etapp mot Karlstadt (7 km) där vi återigen kliver ombord på vårt fartyg. Dagens cykel etapp är ca 30 km (ca 3 timmar).

För den som inte cyklar väntar en bussrundtur med ett besök på Residenset Würzburg. Slottet, vars interiörer fullbordades 1765–1780, anses som ett av de främsta exemplen på överdådig tysk barock med bland annat en mycket berömd trapphall. Efter besöket fortsätter vi att utforska staden till fots medan vi guidas runt bland stadens vindlande gränder. Vår buss möter upp för att ta oss till Karlstadt dit fartyget nu har förflyttat sig. Efter lunch finns det tid att smälta alla intrycken medan fartyget stävar mot vår slutdestination för denna kryssning. En festlig kaptensmiddag väntar under kvällen.

Slottet Würzburg
Dag 8

FRANKFURT

Fartyget lägger till i Frankfurt strax innan lunch. Vi checkar ut från fartyget och åker buss till flygplatsen för hemresa.

 • Restaurang ombord på River Navigator
 • Dubbelhytt ombord på River Navigator
 • Lounge ombord på MS River Navigator

MS River Navigator

4+ stjärnigt fartyg

MS River Navigator

Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – renoverad 2013
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 134

Faciliteter ombord: Faciliteterna ombord inkluderar restaurang, salong med bar, hiss och stort soldäck. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är 14 m2. Hytterna på övre däck har fransk balkong.

MS River Navigator Fartygsöversikt

 

Hytter - MS River Navigator

 • SVIT ÖVRE DÄCK

  Svit på övre däck på ca 21 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • Dubbelhytt ombord på River Navigator

  DUBBELHYTT ÖVRE DÄCK

  Dubbelhytt på övre däck på ca 15 kvm med panoramafönster och fransk balkong.

  Däck: Navigator Deck.

 • DUBBELHYTT MELLANDÄCK

  Dubbelhytt på mellandäck på ca 15 kvm med större fönster.

  Däck: Explorer Deck.

 • DUBBELHYTT NEDRE DÄCK

  Dubbelhytt på nedre däck på ca 15 kvm med två små övre fönster.

  Däck: Odyssey Deck.

Ulf Isaksson

Svensktalande färdledare

Färdledare: Ulf

Ulf Isaksson är en mycket erfaren reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar.

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Wien och hem från Frankfurt inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Kaffe/te ombord
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
◦Cykelpaket (för dom som förbokat)
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Svensktalande färdledare
•Dricks till besättning, guider och chaufförer

INTE INKLUDERAT
•Dryck

CYKELPAKET
Du har möjlighet att välja till ett cykelpaket under kryssningen. Det innebär att tre utflykter genomförs med cykel. En dag med ”vanlig” cykel och två dagar med el-cykel. Vilka utflykter som genomförs med cykel beskrivs i dagsprogrammet. Det tillkommer ingen extra kostnad för paketet men det måste förbokas, begränsat antal platser. OBS Meddela oss din  längd vid bokning av cykelpaket.

DRYCKESPAKET
Ombord på fartyget kan du köpa till dryckespaketet ”All Inclusive Drink Package”.  Obs fråga fartyget om vad som ingår när du är ombord då detta ibland kan ändras beroende på säsong. Med detta dryckespaket får du obegränsat med dryck av följande:
•Fatöl (0,3 l eller 0,4 l)
•Vin serverat i karaff 0,25 l ( välj mellan 3 vita, 3 röda och 1 rosé)
•Ett urval av läsk, juice och mineralvatten
•Vissa spritsorter såsom gin/wiskey/vodka utvalda sorter
•Utvalda mousserande viner i glas
•Vatten på flaska i hytten, samt på dagliga utflykter

Dryckerna erbjuds i restaurangen till lunch och middag, samt i baren och på soldäck från kl. 09:00 till 24:00. Pris: ca 29 EUR per person/dygn.

Vänligen observera
Alla drycker som serveras efter kl. 24:00, samt alla drycker som inte är angivna ovan, debiteras ert ombord konto. Dryckespaketet måste bokas för hela kryssningen och samtliga personer som bor i samma hytt måste betala för dryckespaket, det går ej att dela.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.