Flodkryssning på Donau till tre huvudstäder

HÖJDPUNKTER

 • Wien, Budapest & Bratislava och flera andra intressanta städer
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Svensk färdledare

Flodkryssning Donau – till Wien, Budapest och Bratislava

Följ med på en flodkryssning mellan två av de mest sevärda och populära städerna längs den romantiska floden Donau. Upptäck kejsarstaden Wien, känd för klassisk musik och frestande bakverk, och Budapest, en pulserande stad med en rad mycket intressanta sevärdheter. Längs vägen besöker vi Slovakiens trevliga huvudstad Bratislava, Ungerns gamla huvudstad Esztergom och den legendariska Wachaudalen med sitt storslagna landskap, området som också kallas ”den stora dalen” och betraktades som Ungerns ”vilda västern” på 1800-talet. Vi får se storslagna slottet Schönbrunn och för den som önskar ges tillfälle till en klassisk konsert i Wien.

Boka flodkryssning Donau hos Escape Travel!

JUST NU!
Reser du ensam ? Nu erbjuder vi några av våra fina flodkryssningar utan enkelhyttstillägg.
Begränsat antal platser bokas senast den 9 februari 2020, gäller endast nybokningar från lördag den 1 februari 2020.

Ladda ner PDF här
 • Pris från 25 990,-
 • Första tillgängliga avresa 09.04.2020 (2 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK + UTVALDA DRYCKER I BAREN
 • UTFLYKTER INKLUDERADE

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 09.04.2020
 • Avreseort Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 8 dagar
 • Avresa 24.08.2020
 • Avreseort Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 25 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Wien

Flyg till Wien. Vår buss tar oss från flygplatsen till vårt fartyg. Innan middagen hälsar fartygets kapten oss välkomna ombord och presenterar sin besättning. Fartyget lägger ut under kvällen och kryssningen längs Donau börjar.

Dag 2

Melk och Dürnstein

Efter frukost kommer vi till den lilla pittoreska österrikiska staden Melk. Här väntar en utflykt till det imponerande benediktinerklostret, som ligger på en höjd ovanför staden och med en otrolig utsikt över floden Donau. Tillbaka på fartyget intar vi lunch medan vi seglar vidare genom den vackra Wachaudalen som är ett av Österrikes bästa vindistrikt. Vi anländer till den bildsköna medeltidsstaden Dürnstein på eftermiddagen där vi gör en informativ stadsvandring. Kryssningen fortsätter mot Bratislava under kvällen.

Melk, Österrike
Dag 3

Bratislava

När vi vaknar har vi kommit till Slovakiens vackra huvudstad Bratislava, även kallad ”Skönheten vid Donau”. Vi gör en stadsrundtur i den charmiga och gästvänliga staden och häpnas över dess barockpalats och vackra torg. Bratislava har varit centrum för flera stora historiska händelser som t.ex. kröningen av drottning Maria Theresia av Ungern. Vi återvänder till fartyget lagom till lunch för att segla vidare. Eftermiddagen ägnar vi åt att njuta utsikten från baren eller soldäck. Middagen återföljs av underhållning denna kväll.

Bratislava i Slovakien
Dag 4

Kalocsa

Tidigt på morgonen har vi anlänt till den ungerska hamnen Kalocsa. Förmiddagen bjuder på en utflykt till den ungerska slätten, Puzsta, där vi ser en hästuppvisning och låter oss imponeras över de ungerska ryttarnas förträfflighet på hästryggen. Området kallas också ”den stora dalen” och betraktades allmänt som Ungerns ”vilda västern” på 1800-talet. Vi återvänder till fartyget för att inta vår lunch samtidigt som vi seglar vidare mot Donaus pärla, Budapest, dit vi anländer under kvällen. Det är en imponerande syn att se denna vackra stad ”by night” från vattnet.

Dag 5

Budapest

På förmiddagen ger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker de båda stadsdelarna, Buda och Pest, som sträcker ut sig på varsin sida av Donau. Vi får uppleva många av Budapests mest kända sevärdheter och höjdpunkter, däribland Fiskarbastionen, varifrån man har en fantastisk utsikt över staden och Donau. Åter vid fartyget intar vi lunch innan det ges tid att på egen hand utforska Budapest. Besök gärna den magnifika saluhallen och något av stadens fina caféer. På kvällen ingår en traditionell ungersk folkloreshow i Budapest.

Budapest, Ungern
Dag 6

Esztergom

Efter frukosten har du tid att på egen hand upptäcka Esztergom, en av de äldsta städerna i Ungern. Staden som var Ungerns första huvudstad under Arpad-dynastin har lyckats bevara sina kulturskatter och vackra arkitektur. Ett måste är ett besök i Basilikan, Ungerns största kyrka som har en spektakulär vy ut över Donau och Slovakien. Enligt de senaste årens arkeologiska utgrävningar var Kelterna de första kända folkslagen som bosatte sig här redan under ca 350 f.Kr.

Medan vi intar lunch ombord, seglar fartyget vidare mot Wien. Under kvällen bjuds vi in till kaptensmiddag ombord.

Flodkryssning på Donau
Dag 7

Wien

Vi är tillbaka i Wien där vi började. Dagen inleds med en halvdags stadsrundtur som också inkluderar slottet Schönbrunn. Turen avslutas vid lunch som intas ombord. Eftermiddagen bjuder på en tur till det habsburgska palatset Hofburg. Efter kvällens middag ombord finns möjligheten att gå på en klassisk konsert i Wien (mot tillägg, bokas ombord).

Slottet Schönbrunn i Wien, Österrike
Dag 8

Hemresa

Efter frukost lämnar vi fartyget och beger oss till flygplatsen för hemresa.

MS Beethoven

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Beethoven
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2004 – renoverad 2010
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 180

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv samt radio och tv, reception, souvenirbutik, franska balkonger, hiss och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack, radio och luftkonditionering.

MS Beethoven Fartygsöversikt

MS Vivaldi

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Vivaldi
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2009
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 176

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv samt tv, reception, souvenirbutik, franska balkonger, hiss och soldäck med solstolar. Underhållning ombord. WIFI

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, kassafack, radio och luftkonditionering.

MS Vivaldi Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Wien från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensk färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.
•Konsert i Wien, bokas ombord

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.