Flodkryssning med julmarknad på Donau

HÖJDPUNKTER

 • Upptäck Wien, Budapest & Bratislava i julklädnad
 • 4 dygns flodkryssning på 4+ fartyg
 • Flera härliga utflykter och besök på julmarknader
 • Helpension
 • The Saloon orchestra Afrodíté
 • Svensktalande färdledare

Julmarknadskryssning på Donau med julstämning i tre huvudstäder

Upplev stämningsfulla torg med dekorerade stånd, julpynt och doft av pepparkakor, brända mandlar, ”glühwien” och lokala specialiteter. Årets kryssning med julmarknader tar dig till inte mindre än tre europeiska huvudstäder. Kryssningen startar i Österrikes kejserliga huvudstad Wien  och tar dig till Budapest i Ungern och Slovakiens huvudstad Bratislava. I samtliga städer gör vi stadsrundtur med guide och besöker stämningsfulla julmarknader.

Boka din julmarknadskryssning på Donau idag!

 • Svensktalande färdledare
 • Flera utflykter
 • Helpension ombord ingår
Sonja Sidorov Lapington, färdledare hos Escape Travel
Svensk färdledare
Sonja Sidorov Lapington

Avgångar

Ditt val
 • Avresa 10.12.2017
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Linkoping, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Fullbokat
 • Längd 5 dagar
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Ankomst till Wien

Ankomsten till flygplatsen i Wien.

 

Det finns gott om julmarknader i Österrike och massor i Wien. Och den största är på Rathausplatz, torget framför stadshuset, här gör vi vårt första besök.

Marknaden erbjuder stora variation av utbud som juldekorationer, godis eller varför inte ett glas god värmande dryck.

Nästa stopp blir gamla Julmarknad på Freyung i hjärtat av staden Wien. Denna julmarknad har traditioner lång tillbaka i tiden och den första hölls här så tidigt som 1772. Idag är det ett ställe att köpa hantverk, glasdekorationer, traditionella keramik. Allt detta med en Advents musik i bakgrunden.

Senare under eftermiddagen är det ombordstigning på MS Discovery och välkomstdrink, presentation av kaptenen och hans besättning sedan middag ombord

Dag 2

Wien

Vi börjar dagen med en stadsrundtur med buss genom Wien och vi får ett  helhetsintryck av de flesta historiska platserna

Vår resa börjar med  Hundertwasserhaus,- som är ett av Wiens största turistmål. Den österrikiske multikonstnären Friedensreich Hundertwassers färgglada bostadshus som stod färdigt 1985

Därefter fortsätter vi mot Belvedere Slott, där vi gör en rundvandring runt slottet. Kör tillbaka till centrum och runt Wien Ringstrasse med de berömda byggnader som operan och parlamentsbyggnaden.

Fortsätt mot den gamla stadskärnan i Wien och till St. Stephan katedralen där vi gör ett stopp och man har möjlighet att på egen hand besöka  katedralen.

Vi promenerar tillbaka till bussen, och på vägen tillbaka till båten passerar vid en Spanska ridskolan, Wiener Staatsoper och Wiens mest berömda hotell –  Hotel Sacher , varifrån Sachertårta härstammar.

Vi är tillbaka lagom för lunch och påbörjar vår segling mot Budapest.

Eftermiddagen ombord.

Dag 3

Budapest

På morgonen har vi ankommit till Budapest.

Vår stadstur med buss tar oss till de mest populära sevärdheter i staden. Operan, torget i Heroes (Millennium monument) och stadsparken med Vajdahunyad slott.

Vi kommer att stanna vid Fiskarbastionen – Halászbástya en av Budapests mest välkända byggnader och dess terrass som erbjuder en fantastisk utsikt över staden vidare mot Gellértberget och sedan avslutas turen  med stopp framför den stora saluhallen, med anor från slutet av 19-talet, här möts man av ett oändligt utbud av godsaket: frukter, grönsaker , ungerska salami, korv, skinka och andra köttprodukter, färska bakverk, mejeriprodukter, Ungerska viner och varför inte ta med en flaska Pálinka hem, denna dryck ska drickas ur glas som är formade som tulpaner, och drickas långsamt…..

Tillbaka ombord för lunch

På eftermiddagen är det dags att besöka ännu en julmarknad. Vid slutet av den Budapest välkända gågatan Váci , i hjärtat av staden, finns Vörösmartyplatsen som under denna period är en stor julmarknad. Mer än hundra lantlig stil trä bås och två utomhusscener tar över en av stadens mest attraktiva platser under veckorna före jul. Här doftar det av traditionella honungskakor och glögg.

Middag ombord medans vi sakta kryssar från Budapest mot Bratislava.

Budapest - Szechenyi bro och det kungliga palatset
Dag 4

Bratislava

Förmiddagen ombord och fartyget anländer efter lunch till Bratislava.

Njut av en två timmar lång sightseeingtur med Bratislava unika turist tåg detta tar oss med genom det finaste området i gamla stan som gränsar parken med Bratislavas medeltida slott  som har en vacker utsikt över hela staden och dess omgivning. Vi ser St Mikaels tornet  St. Martinskatedralen, det stora torget med det gamla rådhuset, den slovakiska nationalteatern och många andra attraktiva platser.

Därefter fri tid i Bratislava – julshopping på Stora torget!

På kvällen är det Kaptensmiddag med uppträdande av The Saloon orchestra Afrodíté

Dag 5

Hemresa från Wien

Tidig morgon anländer vi Wien igen. Efter frukost är det dags att checka ut från vårt flytande hotell och bege oss mot flygplatsen för hemresa till Sverige igen.

MS Discovery II

Fakta om fartyget

Fartyg: MS River Discovery II
Byggt år: 2012
Standard: 4+ stjärnigt
Längd: 125,5 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och nedre däck
Antal passagerare: 170

Faciliteter ombord: Faciliteterna ombord inkluderar restaurang, salong med bar, hiss och stort soldäck. Gratis Wi-Fi.

Hytter: Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är ca 16 m2 stora. Hytterna på övre däck och mellandäck har fransk balkong.

SONJA SIDOROV LAPINGTON

Svensk färdledare

Färdledare: SONJA SIDOROV LAPINGTON

SONJA SIDOROV LAPINGTON

Sonja är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Sonja talar förutom engelska även franska och ryska flytande. Sonja är en glad och positiv person som inspirerar och entusiasmerar våra resenärer. Sonja är kulturvetare och har varit med på flera av våra flodkryssningar och känner till fartygen och de utflykter som erbjuds.

Pris och information

PRISER

Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ och priser per person på önskat datum.

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

 

I RESAN INGÅR

 • Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Wien tur och retur inkl.:
 • Flygskatter
 • 1 incheckad väska + 1 handbagage
 • 5 dagars/4 nätters flodkryssning med MS Discovery II inkl.:
 • Välkomstdrink ombord
 • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen *
 • Kaffe/te ombord
 • Kvällssnacks serveras i baren ca 22:00
 • Afternoon tea med tillhörande buffé
 • Wi-fi ombord **
 • Hamnavgifter
 • Utflykter enligt dagsprogram
 • Transfers
 • Engelsktalande lokalguider
 • Svensktalande färdledare vid minimum 16 personer

 

Inte inkluderat:

Dricks till besättning, guider och chaufförer

Dryck (utöver det som nämnts ovan)

Observera:

*Lunch och middag består av 4-rätters menyer med möjlighet att välja på 3 olika huvudrätter. Kaptensmiddag består av 5-rätters meny.

**WIFI finns ombord, men i mycket begränsad utsträckning. Det fungerar bäst i allmänna utrymmen men kan även här vara mycket begränsat, särskilt när fartyget är i rörelse

FLYGTIDER

Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.

Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.