Flodkryssning på Rhône och Saône för mat och vinälskare

HÖJDPUNKTER

 • Middag på ”The Abbey of Collonges” Paul Bocuse´s Gastronomi restaurang
 • Besök längs den kända vinrutten Beaujolais inklusive ”Hamaeau de Vin”
 • Utvalda viner, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
 • Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
 • Utflykter ingår

Flodkryssning på Rhône och Saône för mat och vinälskare!

En resa för dig som är intresserad av gastronomi och viner i härlig kombination. Under dessa fem dagar längs de två floderna Saône och Rhône kommer vi göra flera besök på vingårdar med tillhörande vinprovningar. Resan inleds i Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon i Rhone-dalen fortsätter till Beaujolais-vingårdar och genom vingårdarna i Côte Rôtie.  Vi kommer även att göra även ett besök på Paul Bocuse´s Gastronomi restaurang.

Välkommen till Frankrike när det är som bäst!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 20 990,-
 • Första tillgängliga avresa 12.10.2020 (1 avresor)
 • Längd 5 dagar
 • MIDDAG PÅ "THE ABBEY OF COLLONGES" PAUL BOCUSE´S GASTRONOMI RESTAURANG
 • UTFLYKTER INGÅR
 • SVENSK FÄRDLEDARE
 • HELPENSION INKL. DRYCK TILL MATEN OMBORD
 • VÄLKOMSTDRINK OCH UTVALDA DRYCKER I BAREN

Avgångar

 • Avresa 12.10.2020
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm
 • Tillgänglighet Lediga platser
 • Längd 5 dagar
 • Pris från 20 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Dag 1

Till Lyon

Vi landar i Lyon sen eftermiddag och åker direkt till hamnen där vår vårt fartyg MS Camargue väntar.

I Lyons storstadsområde bor cirka 1,6 miljoner människor, vilket gör staden till Frankrikes näst största. Staden är ansedd som det gastronomiska Frankrikes förnämsta stad och ligger strax söder om vindistriktet Beaujolais. Staden som är belägen där bifloden Saône mynnar ut i Rhônefloden har varit bebyggd ända sedan romartiden, då under namnet Lugdugnum.

Innan middagen hälsar fartygets kapten oss välkomna ombord och presenterar sin besättning.

Dag 2

Lyon - Tain L`Hermitage

Tidig morgon börjar vi vår kryssning och vi kan njuta av vår frukost medan vi glider vidare längs Rhonedalen. Vi passerar berömda vinodlingar såsom Côtes Rôties, Condrieu, Chateau Grillet och St Joseph

Fartyget lägger till i Tain L’Hermitage . Staden vars mest kända vinsluttning Coteau de l’Hermitage kröns med ett kapell som tycks bevaka den nedanliggande dalen. Vi gör en vinprovning hos en av de bästa producenterna i området innan vi återvänder till fartyget.

Under kvällen njuter vi av middag och dans ombord.

MS Camargue
Dag 3

Tain L`Hermitage - Vienne - Lyon - Collonges au Mont d´Or

Vi ankommer till Vienne tidig morgon och efter frukost gör vi en guidad promenad . Staden är känd för att ha många romerska efterlämningar däribland en romersk teater och ett tempel från 10-talet efter Kristi födelse. Nyligen grävde man fram en överklassvilla vars mosaikgolv är dekorerade med framställningar av vinguden Bacchus och hans följare. Fyndet har nu kommit att kallas ”Lilla Pompeji”.

Väl tillbaka ombord fortsätter vi kryssningen mot Lyon och ankommer tidig eftermiddag. Här gör vi en stadsrundtur i Lyon. Vår utflykt börjar med ett stopp vid Fourvière basilikan, där vi får njuta av den fantastiska utsikten från basilikans höjder innan vi går in i den. Efter besöket fortsätter vi till Lyons gamla stadsdel, där vi gör en guidad rundvandring och upptäcker ”traboules”, de passager som är typiska för staden. De första traboulerna anses ha byggts på 300-talet och användes för att nå floden snabbt.

Vi återvänder ombord och till kvällen har det blivit dags för ett besök på  Paul Bocuse´s Gastronomi restaurang. Vi tar buss till ”The Abbey of Collonges”, tillbaka ombord kring midnatt på fartyget.

 

 

Dag 4

Collonges au Mont d´Or - Mâcon - Belleville - Lyon

Fartyget lägger till i Mâcon tidigt på morgonen. Det finns lite tid att på egen hand ta en promenad och utforska byn.

Vi kryssar sedan vidare mot Belleville, härifrån gör vi dagens utflykt  till Beaujolais vingårdar som sträcker sig över  22 500 hektar. Vi passerar genom små charmiga vinodlingar innan vi når Romanèche-Thorins, där vi gör ett besök på ”Hameau du vin”, ett unikt museum i Europa som innehåller en samling gamla och sällsynta föremål från över 2000 års vinodlingshistoria. Vi får lära oss om dagens vinproduktion och vinodlingsprocesser. Vi promenerar genom den fantastiska trädgården – ”Oenoparc”, som är över  30 000 m² stor och innehar flera olika utställningshallar. Innan vi  lämnar ”Hameau du Vin” kommer vi naturligtvis att njut av en provsmakning av några av regionens viner.

Vi fortsätter kryssa mot Lyon. Kvällen bjuder på galamiddag ombord.

 

Dag 5

Lyon - Sverige

Njut av frukost ombord före avstigning klockan 9:00. Transfer till flygplatsen för flyg hem till Skandinavien.

MS Camargue

Fakta om fartyget

Fartyg: MS Camargue
Rederi: Croisi Europé
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Byggt år: 1995, renoverad 2014/2015
Längd: 110 meter
Antal däck: 3 – Soldäck, övre däck och huvuddäck
Antal passagerare: 104

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med bar och dansgolv, reception, souvenirförsäljning och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, telefon, TV, radio och luftkonditionering.

MS Camarge Fartygsöversikt

Pris och information

Boka direkt online eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på bokning@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
Flyg till Lyon från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
Flygskatter
1 incheckad väska + 1 handbagage
5 dagars / 4 nätters flodkryssning med MS Camargue inkl:
Välkomstdrink ombord
Helpension från middag första dagen till frukost sista dagen*
Dryck till maten ombord: ”Husets vin”, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
Underhållning ombord
Hamnavgifter
Utflykter enligt dagsprogram
Transfers
Dricks till lokala guider och chaufförer
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande färdledare

* varav 1 middag på Paul Bocuse´s Gastronomi restaurang

INTE INKLUDERAT
Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.