Flodkryssning Andalusien

I RESAN INGÅR

 • Besök i Sevilla, Cádiz, Granada och Córdoba
 • Helpension inkl. dryck till maten (husets vin/öl/vatten/juice/kaffe/te)
 • Välkomstdrink och utvalda drycker i baren ombord
 • Utflykter inkluderade
 • Svensktalande färdledare

Upptäck Guadalquivir på en spännande flodkryssning i Andalusien

Upplev det bästa av Andalusien i södra Spanien där vi kryssar på spanska Guadalquivir. Under resan besöker vi flera spanska kulturstäder såsom Sevilla, Cádiz, Jerez och Granada. Vi kryssar med svensktalande färdledare och njuter av god mat och dryck ombord på MS Belle de Cadix. Längs vägen väntar höjdpunkter som det fantastiska Alhambrapalatset, historiska Cordoba med dess imponerande katedral och den charmiga kuststaden Cadiz.

Flodkryssning Andalusien bokar du hos Escape Travel – direkt på webben eller ring oss på 031 – 762 85 10 eller på 08 – 450 38 90. Välkommen!

 

Ladda ner PDF här
 • Pris från 25 990,-
 • Första tillgängliga avresa 11.10.2018 (1 avresor)
 • Längd 8 dagar
 • Svensktalande färdledare
 • Helpension inkl. dryck till maten ombord
 • Välkomstdrink + utvalda drycker i baren
 • Utflykter inkluderade
Magnus Ericson, färdledare hos Escape Travel
Svensk färdledare
Magnus Ericson
Ulf Isaksson, färdledare
Svensk färdledare
Ulf Isaksson

Avgångar

 • Avresa 11.10.2018
 • Avreseort Göteborg, Köpenhamn, Stockholm, Arlanda
 • Tillgänglighet Få resor kvar
 • Längd 8 dagar
 • Pris från 25 990,-
Printa sidan

Program

Karta

Flodkryssning Andalusien
Dag 1

Ankomst till Sevilla

Flyg till Sevilla följt av transfer till hamnen. Här kliver vi ombord på vårt flytande hotell. Vi börjar med att bekanta oss med fartyget och blir sedan presenterade för besättningen ombord samtidigt som vi njuter av en välkomstdrink. Middag ombord. Eftersom fartyget ligger i hamn i Sevilla under natten finns möjligheten till egna strövtåg innan det är dags att gå till kojs.

Flodkryssningsfartyget Belle de Cadix
Dag 2

SEVILLA - CORDOBA

Efter frukost åker vi med buss mot Córdoba, staden som en gång var en del av Kalifatet av Córdoba. Staden är känd för sitt konsthantverk med rötter i den moriska tiden – bland annat filigranarbeten i silver och speciell keramik. Under det moriska styret byggdes en stor moské i staden som senare har omvandlats till en kristen kyrka. Nu går den under namnet Mezquita och är ett vanligt resmål. Efter en gemensam lunch finns det tid att strosa runt i den charmiga staden på egen hand innan vi åter beger oss till vårt fartyg i Sevilla.

 

Vitkalkade husfasader i Cordoba, Spanien
Dag 3

Sevilla - Cadiz

Efter en riklig frukost ombord ger vi oss ut på en guidad rundtur till fots i Sevilla. Sevilla är en förtrollande, konstnärlig och kulturell stad. Vi återvänder till fartyget och kryssar genom Doñana nationalpark. Parken är det största naturreservatet i Spanien med en biologisk mångfald som gör det unikt i Europa. Parken ingår sedan 1980 i UNESCOs biosfärområden.
Vi anländer till Cádiz på kvällen och njuter av middagen ombord. Kvällen bjuder på en rundtur i ett upplyst Cadiz.

Cadiz i Andalusien, Spanien
Dag 4

Cadiz - El Puerto de Santa Maria

Vi börjar dagen med en utflykt till staden Jerez, känd för sina sherryviner och hästar. Staden som även sägs vara flamencons vagga. Under vår panoramatur med buss får vi bland annat se katedralen, som år 1695 byggdes över ruinerna av den gamla Jerez-moskén och den tidigare Salvador-kyrkan. Vår tur fortsätter till en ”ganaderia”. På svenska kan man fritt översätta detta till en tjurranch. Vi får en inblick i tjuruppfödning och får lära oss mer om denna för Spanien så viktiga symbol. Eftermiddagen ägnas åt en guidad stadspromenad i Cadiz; en underbar stad med vita och blå byggnader och en häpnadsväckande blandning av historisk kultur och välstånd. Under kvällen fortsätter fartyget till El Puerto de Santa Maria medan vi få uppleva en uppvisning med traditionell Flamencodans ombord.

Hamnstaden Cadiz i Andalusien, Spanien
Dag 5

El Puerto de Santa Maria - Isla Minima

Under förmiddagen gör vi en tur till Osborne-bodegan, en av de äldsta vingårdarna i regionen som grundades 1772. Vi får provasmaka några av de lokala vinerna tillsammans med lättare tilltugg. Under eftermiddagen kryssar vi vidare till staden Isla Minima där vi besöker en äkta andalusisk hacienda belägen vid floden Guadalquivir, följt av en spektakulär ryttarshow. Under kvällen lägger fartyget ut och fortsätter mot Sevilla.

 

 

Andalusisk hästshow i Spanien
Dag 6

Sevilla - Granada - Sevilla

Efter frukost ombord, är det dags för en bussutflykt till staden Granada, där vi får en guidad stadsrundtur. Staden som är känd för sin livliga atmosfär – är uppbyggt på tre kullar: Albaicin, Sacromonte och Alhambra. Denna grandiosa och grönskande plats blir ännu mer fantastisk med de moriska monumenten, särskilt Alhambra: ett palats direkt taget ur tusen och en natt.

Turen fortsätter med ett besök till Generalife, en av de äldst bevarade moriska trädgårdarna. Komplexet består av Patio de la Acequia (Vattenkanalens eller vattengårdens patio), vilken har en lång damm omgiven av blomsterbäddar, fontäner, kolonnader och paviljonger. Palatset som tidigare var Nasridiska sultanens sommarpalats, var ursprungligen sammanbundet med Alhambra genom en gångväg över den ravin som nu delar dem.

Efter en gemensam lunch på en lokal restaurang, finns det möjlighet att promenera runt på egen hand i Granada innan vi åker tillbaka med buss till Sevilla. Middag ombord på kvällen.

Alhambra i Granada, Spanien
Dag 7

Sevilla

Efter frukost ombord har du fri tid att upptäcka Sevilla på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi ett naturreservat. Området är helt orört och har lyckats bevara sin unika karaktär. Vi får en guidad rundtur av en specialiserad skogsguide och får chansen att upptäcka en fantastisk mängd olika fågelarter. På kvällen bjuder kaptenen in till en festlig galamiddag.

Plaza de España i Sevilla
Dag 8

Hemresa

Vi njuter av en sista frukost ombord innan det är dags att kliva av fartyget. Transfer till flygplatsen i Sevilla för att ta flyget hem igen. Tack för den här gången!

MS La Belle de Cadix

FAKTA OM FARTYGET

Fartyg: MS La Belle de Cadix
Rederi: Croisi Europe
Byggt år: 2005, renoverat 2010
Standard: 4-stjärnigt Premiumfartyg
Längd: 110 m
Antal däck: 4 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 176

Faciliteter ombord: Restaurang, lounge med tv, bar med dansgolv, panoramabar och terass, franska balkonger, souvenirbutik och soldäck med solstolar. Underhållning ombord.

Hytter: Samtliga hytter är utvändiga och har badrum med dusch och toalett, hårtork, TV, radio, kassafack och luftkonditionering

MS La Belle de Cadix Fartygsöversikt

Magnus Ericson

Svensktalande färdledare

Färdledare: Magnus Ericson

Magnus Ericson är färdledare på avresanden 12  april

Magnus Ericson är en av våra reseledare som varit med nästan sedan starten. Magnus pratar förutom engelska även franska och portugisiska flytande då han i tidigare tjänster varit stationerad i både Brasilien och i Nice. Dessutom är spanskan numera ett språk som behärskas efter studier i Andalusien. Magnus har  varit på de flesta av våra flodkryssningar och är väl bekant med de destinationer där fartygen stannar. Magnus har även varit färdledare för grupper på anrika tågen El Transcantabrico i norra Spanien och Al Andalus i Andalusien.

Med sin breda och gedigna kunskap tar han sig an nya uppdrag med entusiasm och engagemang!

Ulf Isaksson

Svensk färdledare

Färdledare: Ulf Isaksson

Ulf Isaksson är färdledare på avresan 11.e oktober

Ulf Isaksson är en mycket erfaren reseledare med flerårig erfarenhet av flodkryssningar på flera av Europas floder. Ulf har varit hos Escape Travel i flera år och känner därför till de rederier vi har samarbete med för våra flodkryssningar.

Pris och information

Boka direkt online ovan eller ring oss direkt på 031 – 762 85 10 eller 08 – 450 38 90. Det går givetvis också bra att maila oss på info@escapetravel.se

PRISER
Eventuellt flygtillägg kan tillkomma beroende på avreseort. Se exakta priser under rubriken ”Avgångar” ovan. Klicka på ”Boka nu” för att se samtliga boendealternativ, ev flygtillägg och priser per person på önskat datum.

I RESAN INGÅR
•Flyg till Sevilla från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl:
◦Flygskatter
◦1 incheckad väska + 1 handbagage
•8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS La Belle de Cadix inkl:
◦Välkomstdrink ombord
◦Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
◦Dryck till maten ombord: Husets vin, öl, mineralvatten, juice kaffe/te till måltiderna
◦Utvalda drycker i baren (dock ej champagne, konjak och vissa viner)
◦Underhållning ombord
◦Hamnavgifter
◦Utflykter enligt dagsprogram
•Transfers
•Engelsktalande lokalguider
•Dricks till lokala guider och chaufförer
•Svensktalande färdledare

INTE INKLUDERAT
•Dricks till besättningen ombord på fartyget. Rekommenderat belopp är 5-7 Euro per person och dag. Detta är frivilligt och endast en rekommendation.

FLYGTIDER
Klicka på ”Boka nu” under rubriken ”Avgångar” ovan för att se flygtider på önskat datum.
Önskar du flyg från annan ort? Hör med oss för mer information.

VIKTIG INFORMATION
Flodkryssning är tyvärr inte anpassat för funktionshindrade personer. På utflykterna är det ofta en hel del promenader. Alla deltagare måste kunna hantera sitt eget bagage. Av- eller påstigning är via en smal landgång, vissa fartyg har hiss. I flera hamnar är det vanligt att fartygen är förtöjda långsida mot långsida, med upp till tre/fyra fartyg bredvid varandra. Föra att komma i land måste man då gå över/genom de andra fartygen.
Rederiet förbehåller sig rätten att justera programmet och kryssningsrutten till följd av vattenstånd eller andra oförutsedda händelser.